Hirdetés

Csárdi Antal (LMP) azt mondta, pártja mindig is a fenntarthatóságra és az igazságosságra építette a politikáját, és ezen elveken kellene alapulniuk a kormány döntéseinek is, de ennek nyoma sincs. Ennek a legnagyobb vesztese az oktatás, rendezni kellene a béreket az ágazatban – szorgalmazta.

Felvetette: a kormány tényleg csak ennyire értékeli azokat, akik nevelik, tanítják a gyermekeket, ennyire tartja a munkájuk értékét?

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára kifejtette: az LMP Gyurcsány Ferenc ellenében jött létre, az ő politikáját akarta leváltani a baloldalon, de a képviselő most is azért indulhat újra a mandátumáért, mert Gyurcsány Ferenc „így akarja”. A képviselő azért küzd, hogy Gyurcsány Ferenc visszajöjjön a hatalomba és olyan intézkedéseket hozhasson, amelyek ellen az LMP létrejött – fogalmazott.

Kiemelte: a baloldali kormány kivont forrásokat a felsőoktatásból, csökkentette oktatók bérét, ezzel szemben a jelenlegi kormány elkötelezett a felsőoktatás megerősítése, versenyképessége növelése mellett. A modellváltásnak már most látszanak az eredményei – mutatott rá.

Korábban írtuk

Az államtitkár azt mondta: a baloldali kormány egyhavi bért elvett a pedagógusoktól is, és a képviselő most azért dolgozik, hogy ugyanazok jöjjenek vissza a hatalomba, akik ezt tették, a kormány viszont azért, hogy tovább növeljék béreket.