Demeter Márta (LMP) azt mondta, hogy miközben naponta közel száz magyar veszíti életét a koronavírus-járványban, addig a kormány a védekezés helyett azzal van elfoglalva, hogy alaptörvényi szinten is tovább szűkítse a közpénz fogalmát, és újabb százmilliárdokat „szervezzen ki fideszes magánalapítványokhoz”.

Hirdetés

Egyértelmű, hogy a közpénzek privatizálása zajlik a 2022-es választás előtt – szögezte le. Amint lehetőség lesz rá, az ellenzék vissza fogja szerezni az állami vagyont – fogalmazott a képviselő.

A kabinet az iparűzési adó „machinálásával” próbálja nehéz helyzetbe hozni a városi önkormányzatokat – érvelt. Az iparűzési adó elengedése veszélybe sodorja a közösségi közlekedést, a közvilágítást, a vízszolgáltatást, az óvodákat és bölcsődéket, az egészségügyi alapellátást, a helyi közutak állapotát, a köztemetőket – sorolta problémáit.

A válaszadó Völner Pál, az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára emlékeztetett, hogy a képviselő korábban az MSZP-frakció padsoraiban ült. Azt mondta, a felszólalásról a Mol ügye jut eszébe, mert a cég részvénypakettjének egy jelentős részét a szocialista kormányok a londoni tőzsdén „sutyiban értékesítették”. A szocialisták a vidéki településeken bezárták a postahivatalokat, a mostani kormány pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy a kispostákat is megmentse. A kabinet azon is dolgozik, hogy mindenütt egységes legyen a vízszolgáltatás, és mindenütt ugyanannyiért lehessen ivóvízhez jutni – mutatott rá.

Korábban írtuk

A szocialista kormányok elhanyagolták a népességpolitikát, megszüntették a családi adókedvezményt, felszámolták a lakástámogatási rendszert – érvelt. Hangsúlyozta, a Fidesz-kormány emelte béreket és csökkentette az adókat.

Mi a fontosabb?

Mi a fontosabb?🔴 Demeter Márta napirend előtti felszólalása a Parlamentben

Posted by LMP – Magyarország Zöld Pártja on Monday, November 23, 2020