A kormány ki akarja véreztetni az ellenzéki önkormányzatokat, ezért elveszi a dolgozók bérét!Ezt nem hagyjuk, mi vigyázunk Budapestre!Oszd meg polgármestereink és a szakszervezetek közös sajtótájékoztatóját!🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Montag, 25. Mai 2020
Hirdetés

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes az eseményt követő online sajtótájékoztatón azt mondta, számukra az a fontos, hogy az intézményeikben dolgozó munkavállalók biztonságban legyenek, megmaradjon a munkahelyük és tisztességes bért kapjanak.

Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke elmondta, a kerületi polgármesterek arról számoltak be, hogy garantálják a humán közszolgáltatásban dolgozók anyagi biztonságát.

Szabó Zsuzsanna, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke három prioritást emelt ki: az álláshelyek megtartását, a tisztességes béreket és az óvodapedagógusok presztízsének növelését.

Korábban írtuk


Papp Katalin, a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének megbízott elnöke arról beszélt, hogy húsvétkor a kormány váratlanul benyújtotta azt a javaslatot, aminek alapján a kulturális dolgozók elveszítik közalkalmazotti jogállásukat. Hangsúlyozta, a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet idején nem tudtak komoly eszmecserét folytatni a törvényről.

Szűcs Viktória, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke elmondta, a hétfői megbeszélésen felajánlották azokat az általuk készített szakmai anyagokat, amelyek biztosítják az intézmények zökkenőmentes újraindulását.

Dobrovits Orsolya, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának budapesti koordinátora arról beszélt, hogy megpróbálnak valódi párbeszédet kialakítani az önkormányzatok, a szakszervezetek és a munkáltatók között.    

A DK közlése szerint a sajtótájékoztatót megelőző megbeszélésen részt vett Cserdiné Németh Angéla XV., Kiss László III., László Imre XI. és Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester.