Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, robbanás történt szerda este Esztergomban. Az Origo azt írja: szerda délután egy férfi fenyegetőzött robbantással, és bár a terrorelhárítók gyorsan a helyszínre érkeztek, férfi azonban felrobbantotta magát.

A detonáció következtében egy terrorelhárító meghalt, az Origo úgy tudja, négy TEK-es és két tűzoltó pedig megsérült. A robbantásnak nincs köze a Fidesz frakcióüléshez, az eset onnan négy kilométerre történt.

A Fidesz-frakció megdöbbenéssel értesült a szerda este Esztergomban történt robbantásról és részvétét fejezi ki az akció közben elhunyt rendőr családjának, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kíván – áll a nagyobbik kormánypárt MTI-hez eljuttatott közleményében.


Novák Katalin köztársasági elnök Facebook-oldalán nyilvánított részvétet az esztergomi robbantásban szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőr hozzátartozóinak.

Az államfő azt írta, az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülése közben kapta a hírt az esztergomi tragédiáról.

A köztársasági elnököt Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója telefonon tájékoztatta az eset részleteiről.

Őszinte részvétem az elhunyt, szolgálatát teljesítő rendőr hozzátartozóinak, és mihamarabbi felgyógyulást kívánok a sérülteknek – írta Novák Katalin, aki közösségi oldalán megköszönte a rendőri szervek munkáját.


Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön közleményben fejezte ki részvétét az Esztergom külterületén történt robbantásban elhunyt rendőr hozzátartozóinak.

Az ORFK kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon azt írta, hogy a Terrorelhárítási Központ egyik munkatársa életét vesztette és többen megsérültek Esztergomban, egy rendőri intézkedés során.

„A rendőrség személyi állománya osztozik az elhunyt munkatársunk hozzátartozóinak gyászában” – fogalmaztak. A sérülteknek mielőbbi gyógyulást kívánnak.

Korábban írtuk