Közel 300 tanuló vehette birtokba a Tolna megyei iskola felújított sporttermét. A Hőgyészi Hegyhát Általános Iskola és Gimnázium Gyönki Tagintézménye 14 település 285 tanulójának nevelését, oktatását, művészeti képzését végzi. 

Az iskola berkeiből indult az országos és határon túli sikereket is elért Harmónia – Rend-Band Gyermekkórus és Zenekar. A kiemelkedően tehetséges gyerekekből álló könnyűzenei formáció az idei Mérnökbálon keltette fel a 100 százalékban magyar tulajdonú Duna Aszfalt képviselőinek figyelmét. Az éves céges rendezvényre meghívott Harmónia Rend-Band tagjai a fellépésük után meséltek az iskola sporttermének állapotáról. A társadalmi felelősségvállalás kérdését kiemelten kezelő cég ekkor ajánlotta fel segítségét.

A rendkívül rossz állapotban lévő sportterem felújítását a Duna Aszfalt közel 21,5 millió forinttal támogatta.


Szűcs Rozália tagintézmény-vezető kérdésünkre elmondta, a Harmónia Rend-Bandet Schmidt Péter és párja, Häuszer Beáta alapította hat évvel ezelőtt. A két pedagógus elhivatottan dolgozik a gyerekkel, nemcsak fejlesztik zenei tudásukat, hanem próbálják őket sikerre is vinni. Kezdetben csak a környező településeken léptek fel, ma már állami felkérések is vannak, országos hírnévre tettek szert. 

A Duna Aszfalt életében a társadalmi felelősségvállalás kérdése az évek során folyamatosan kiemelt szerepet kapott, legyen szó tehetséggondozásról, sportegyesületek, egészségügyi intézmények, kulturális vagy jótékony célú események támogatásáról. 

Lehel Zoltán, a Duna Aszfalt Kft. innovációs főmérnöke és szóvivője a tornaterem ünnepélyes átadásán elmondta, a cégcsoport elengedhetetlennek tartja a fiatal tehetségek támogatását. A hazai mélyépítés egyik meghatározó szereplője az elmúlt években több mint 100 millió forintot költött egészségügyi támogatásra. A tiszakécskei útépítő vállalat két területtel foglalkozik kiemelten: a gyermekek támogatásával és a sport szponzorációjával. A cég számára a fiatal tehetségek felkarolása, segítése, a jövő építése meghatározó. Az elmúlt években a női raftingcsapat mellett a magyar karatebajnokságot is szponzorálták, de a Miskolc Rally szervezésében is szerepet vállaltak. Pártfogoltjaik között tudhatják a tiszakécskei foci- és a kecskeméti kosárlabdacsapatot, de a WTCR-ből ismert Szabó Zsolt is patronáltjuk. 2016-ban egy esélyegyenlőséget és integrációt elősegítő nyári gyermektábort támogattak, idén pedig 19 millió forinttal finanszírozták a Kárpátaljai Szövetség 250 fős rehabilitációs gyerektáborát. 

Bán Tamás, a Hőgyészi Hegyhát Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Intézmény intézményvezetője arról beszélt, hogy a Duna Aszfalt támogatásának köszönhetően az iskola tanulói egy kiválóan felújított tornateremben kezdhetik meg mindennapos testnevelés órájukat, Kocsis Ibolya tanügy-igazgatási referens, a Tamási Tankerületi Központ képviselője elmondta, a korszerű teremben kulturális rendezvényeket is tarthatnak és a település helyi sportélete is fellendülhet.