Ez a Valenti nap garantáltan más lesz, mint a többi, s erről Bánfalvy Ágnes gondoskodik. A színész-rendező ugyanis nem kisebb feladatra vállalkozott, mint, hogy egyazon este mutassa be a 100. előadásához érkező Jövőre, Veled, ugyanitt című darabot, majd egy kis szünet után először vigye színpadra a történet folytatását. A világon még soha nem volt példa arra, hogy ugyanazon estén, ugyanazon deszkákon, és ugyanazon színészek adják elő Doris és George különös szerelmi történetét és annak folytatását.

Bánfalvy Ágnes szívéhez nagyon közel áll Bernard Slade világszerte óriási sikerrel játszott folytatásos, kétszemélyes vígjátéka.

„A történet során egy rendkívüli kapcsolat bontakozik ki. A darab két olyan emberről szól, akik úgy esnek szerelembe egymással, hogy mindeközben nem szeretnék felrúgni saját családi életüket. Ráadásul Doris mélyen vallásos, így nem akarja elhagyni a férjét és gyermekei felnevelését is kötelességének érzi. De a szerelem magával ragadja, viszont mindössze csupán évente egyetlen hétvégére. A főhősöknek csak a második részben adódnak esélyei, hogy végleg egymáséi legyenek. Akkor, amikor már George párja elhunyt, Dorist pedig elhagyja férje, és mindkettőjük gyermekei felnőttek. Nem akarom a romantikus történet végét elárulni, de volt, aki már az olvasópróbán elsírta magát – árulta el a színésznő.

Doris és George történetéből nagysikerű Hollywoody-i mozifilm is készült az Oscar-díjas Ellen Burstyn főszereplésével, valamint a darabot évekig játszották a Broodway-n.

„Ezzel a két romantikus komédiával a pesti szerelmeseket is szeretnénk megajándékozni Valentin napon, s reméljük, emlékezetessé tesszük számukra ezt az estét – fűzte hozzá a munkamániás művésznő, aki színházi tevékenységei mellett gőzerővel dolgozik az Abigél moziváltozatán, és készül annak színházi bemutatójára is.

Jövőre, Veled, ugyanitt 1. – Thália Színház 2011.02.14. 18:00

Jövőre, Veled, ugyanitt 2. – Thália Színház 2011.02.14. 21:00