Fotó: MTI/Katona Tibor
Vámos József, Vas vármegye főispánja, Gál Sándor polgármester, Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos és Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b-j) átadja a több mint 130 millió forintos kormányzati támogatással megépült egészségházat a Vas vármegyei Bucsu községben 2023. február 1-jén
Hirdetés

Köszöntőjében Gyopáros Alpár hangsúlyozta: a Magyar falu program egyik kiemelt célja, hogy a kistelepüléseken élők is hozzájuthassanak az egészségügyi alapellátáshoz, ezért épültek a bucsuihoz hasonló egészségházak, és ezért építenek fiatal orvosok számára szolgálati céllal családi házakat, ösztönözve őket arra, hogy vállalják a községekben az egészségügyi alapellátást nyújtó szolgálatot.

A kormánybiztos szólt arról, hogy a 2019-ben elindult Magyar falu programban országosan mintegy 300 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg, ebből Vas vármegye 30 milliárd forintnyi forrást használhatott fel, Bucsu községnek pedig eddig 220 millió forint jutott.

Gyopáros Alpár kiemelte: az egészségügyi fejlesztésekre Vas vármegyében 1,7 milliárd forintot fordítottak a Magyar falu program keretéből, aminek köszönhetően nemcsak épületeket emeltek és újítottak fel, de a 21. század követelményeinek megfelelő eszközökkel is felszerelték az új intézményeket.

Az ünnepségen Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, a térség fideszes képviselője bejelentette: a határ menti településen napokon belül megkezdődhet a bölcsőde építése is, amelyre a község a Terület- és Településfejlesztési Program (TOP) pályázatán 170 millió forintot nyert el; a költségek növekedése miatt a kormány ezt további 130 millió forint támogatással egészítette ki.

Hende Csaba úgy fogalmazott: méltányos és igazságos, hogy a kormányzat a falvakat is fejleszti, hiszen az ott élők jelentős számban a környékbeli városokba járnak dolgozni, hozzájárulnak a nagyobb települések fejlődéséhez.

Korábban írtuk