A Jobbik új elnöke az Alfahírnek adott interjút, amelyből kiderül, a régi-új irány a nemzeti néppártosodás.

Sneider Tamást támogatta Vona Gábor is, az ő elnökségében a Jobbik cuki szélkakasa is biztosítottnak látta, hogy a párt nem tér le a néppártosodás útjáról. Sneider azt ígéri, a migráció ellen lesznek, még a kormánynál is keményebben képviselik ezt az álláspontot, ahogy eddig is. Igaz, hogy Novák Elődtől megtudhattuk, a Jobbik nem mert kiállni a kerítés ötlete mellett, inkább fülét-farkát behúzta, de ez részletkérdés. Sneider alakulatukat a kereszténység elkötelezettjeként jellemzi, a Fidesz-KDNP mellettük labdába se rúghat:

Míg a Fidesz jelképe a narancs, addig a mi jelképünk a kettős kereszt.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom az utóbbi hónapokban olyan büszke volt erre a kettős keresztre, hogy plakátjaikon sokszor inkább fel sem tüntették a párt logóját.

A kampányidőszakban sokszor hiába kerestük a Jobbik régi logóját (Fotók: Vona Gábor és a Jobbik Magyarországért Mozgalom Facebook-oldala, szerk.)

Az iszlám pedig az emberiség utolsó reménye, mint megtudhattuk a Jobbik bölcs tanácsadójától, korábbi elnökétől, Vona Gábortól. Sneidert is kérdezik Vonáról, akit kiváló stratégaként jellemez:

Vona Gábor nagyon gyors reakcióképességgel rendelkezik a politika területén. Gyorsan tud jó döntéseket hozni, kiváló stratégiai és taktikai érzéke van.

Bizonyára Vona rendkívüli képességeinek köszönhető az is, hogy a választási kudarc miatt lemondani kényszerült elnöki tisztségéről.

Az interjúban érintik a tüntetéseket is. Kiderül, Sneider elítéli a református egyházvezetőket leköpő tüntetőket, sőt megjegyzi:

Kértem a velünk szimpatizálókat, hogy olyan tüntetésre, ahol anarchista csőcselék jelenik meg, ne menjenek el.

A nagy kordonbontás (Fotók: MTI, archív, szerk.)

Azt azért ne feledjük, a Jobbik politikusai épp ez alkalommal készültek a nagy kordonbontásra, hősies akciójuk azonban – kordon hiányában – elmaradt. Sneider valójában a gyalázatos keddi tüntetés után kérte arra híveit, gondolják meg, részt vesznek-e ilyen demonstrációkon:

arra kérem a jobbikos tagtársaimat és szimpatizánsainkat, hogy alaposan fontolják meg, el kívánnak-e menni olyan tüntetésre, ahol nemzeti öltözete miatt támadhatnak rá emberekre, egyházi vezetőkre!

– írta a politikus Facebook-oldalán szerdán. 

A Jobbik hibáival kapcsolatban két főbb elemet emel ki az új elnök: véget vetne a párttársai Facebook-oldalán megjelenő különvéleményeknek, rendet vágna a kommunikációban. Emellett ugyanakkor elismeri, hogy „a tagság és a szervezetek véleménye, panasza nem volt becsatornázva. A vezetőség nem foglalkozott eleget a tagsággal, vagy ha foglakozott is, annak a minősége közel sem felelt meg minden esetben.”

demokrata.hu