A baloldal áskálódásának egyik szomorú szimbólumává vált, hogy az oltásellenességben élen járó DK két politikusa is elhunyt a járványban, egyikük pedig maga is részt vett az oltásellenes hangulat kialakításában. A jelek szerint Penz András a saját pártja hatására utasította el a vakcinát, ami megmenthette volna az életét – emlékeztet a Magyar Nemzet.

Hirdetés

Végképp eltörölné a múltat a baloldal, mióta egyértelművé vált, hogy az Orbán Viktor vezette kormány jól döntött akkor, amikor nemzeti hatáskörben, nem csupán Brüsszelre támaszkodva szervezete meg a vakcinák beszerzését. A legfrissebb adatok szerint ugyanis már több mint 2,4 millióra nőtt a beoltottak száma, a lakosság több mint 24 százaléka élvez ilyen módon védettséget szemben az uniós 12 százalékos átlaggal.

Köszönhető mindez annak, hogy Magyarországon tavaly december 26. óta folyamatos az oltás, és a többi uniós tagállammal ellentétben nemcsak három, hanem öt vakcinával is tudunk oltani: a Pfizer, a Moderna és az AstraZeneca mellett a magyar lakosság számára biztosított a Sinopharm és a Szputnyik V oltóanyag is. Hazánk így már márciusban a második volt az uniós beoltottsági ranglistán. Mindezek tükrében nem csoda, hogy a baloldal mára sértődötten kéri ki magának az oltásellenesség vádját, és letagadná azt, hogy a járvány kezdete óta, a legalantasabb vádaskodásokkal, szemenszedett hazugságokkal támadta a kormány valamennyi védekezési intézkedését.

A folytatásból kiderül, hogyan kampányoltak az oltások ellen nemcsak a DK, de a Jobbik, a Párbeszéd, az MSZP és a Momentum politikusai is.

Korábban írtuk