Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Márki-Zay Péter beszédet mond a Nemzetközi Befektetési Bank székháza előtt 2022. március 1-jén
Hirdetés

A Mediaworks megbízásából az Optimusz Direkt Marketing Kft. arról kérdezte telefonon a kutatásban résztvevőket, hogy egyetértenek-e Márki-Zay Péter javaslatával, miszerint Magyarországnak katonákat és fegyvereket kellene küldenie Ukrajnába – ismerteti a lap.

A 97262 válaszadóból az elsöprő többség (90,58 százalék) nem osztotta a baloldali miniszterelnök-jelölt álláspontját, és csupán 9,42 százaléka értett egyet Márki-Zay Péterrel.

A Magyar Nemzet emlékeztet, a baloldali ellenzék miniszterelnök-jelöltje az utóbbi hetekben többször is támogatta az Ukrajnába történő fegyverszállítást.

Márki-Zay Péter előbb Gulyás Márton baloldali aktivista YouTube-csatornáján, a Partizánon ismerte el a háború kirobbanásakor, hogy kérésre fegyvert és katonákat küldene észak-keleti szomszédunkba. Később megváltoztatta álláspontját, és tagadta, hogy korábban fegyvert és katonákat is küldött volna a háborús övezetbe.

A baloldali jelölt legutóbbi, nyíregyházi fórumán azonban ismét a fegyverszállítások fontosságát hangsúlyozta, és a közönség előtt Orbán Viktor politikáját bírálta, aki nem engedte át a fegyverszállítmányokat hazánkon. Márki-Zay Péter mindezt egyenesen árulásnak nevezte, és vitatta a magyar kormány álláspontját, hogy a fegyverszállítások célponttá tennék Magyarországot.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják.

Korábban írtuk