Márki-Zay úgy véli, az idősekre tett korábbi megjegyzése nem volt félreérthető. Az ATV műsorában kifejtette, hogy szerinte a Fidesz magukra hagyta „és végtelenül aljas módon elárulta” az időseket – írja a Mandiner.

Hirdetés

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje elmondta: kedden beszélt Jakab Péterrel is, aki korábban éles kritikával illette. Ezzel kapcsolatban így nyilatkozott: „Elmondtam neki, hogy mennyivel jobban örültem volna, ha arról beszél, hogy a Fidesz hogyan pusztítja a nyugdíjasokat”.

A műsor közben az Egyenes Beszéd műsorvezetője (mintegy a nézők felé fordulva) kénytelen volt külön megjegyezni, hogy Márki-Zay Péter véleménye nem tükrözi az ATV álláspontját, így az esetleges per elé is Márki-Zay néz a kijelentésével kapcsolatban, nem a csatorna. A műsorvezető ezt követően megkérdezte, hogy előre megírja-e a beszédeit, amire a miniszterelnök-jelölt úgy reagált, hogy csak rögtönöz. Végül aztán még egyszer kijelentette: nem gondolja, hogy bárkitől bocsánatot kéne kérnie, de amennyiben megbántott valakit, hajlandó ezt megtenni.

Az interjú során szóba került, hogy Márki-Zay Péter többek szerint megosztja az ellenzéket a kijelentéseivel, amire úgy reagált, hogy száz ember nézi a nyilatkozatait annak érdekében, hogy pár másodpercet kikapjon azokból. Úgy gondolja, ezeket a részleteket azért emelik ki, mert „lopnak, csalnak, hazudnak és hatalmon szeretnének maradni”.

Arra a kérdésre, hogy akkor az ellenzéki pártok valóban nem támogatnák-e azt a bizonyos hetedik frakciót, azt mondta: „a pártok fele így gondolja, a pártok fele úgy gondolja.” Elmondta, ezt már jelezték neki „emelt hangon” és hivatalosan is – arra azonban nem tért ki, hogy ez pontosan mit jelent.

Az atv.hu szerint az ellenzéki pártok vezetői napokon belül hivatalosan is közölni fogják Márki-Zay Péterrel, hogyne számítson rá, hogy saját frakciója lesz az új Országgyűlésben. Ezen viszont Márki-Zay Péter nem nagyon lepődhet meg Gyurcsány Ferenc korábbi megszólalásai és Jakab Péter ma reggeli interjúja után – írta kedden a Mandiner.
Jakab Péter nyilatkozata önmagában is elég lenne ahhoz, hogy ne jöjjön létre a Márki-Zay-frakció, hiszen annak megalapításáról csak konszenzussal dönthetne a hat párt. Gyurcsány Ferenc egy nappal korábban nyugalomra intett a Facebookon Márki-Zay Péternek a szerinte nagyrészt Fideszre szavazó idős korosztály covid általi „megtizedeléséről” szóló eszmefuttasása nyomán támadt viharral kapcsolatban. Itt a DK elnöke leszögezte: hat (és nem hét) ellenzéki párt szövetségének kell győznie áprilisban, mégpedig Márki-Zay Péter vezetésével. „Vagy a hat ellenzéki párt győz, vagy a Fidesz”, „Vagy Márki-Zay Péterrel győzünk, vagy senkivel” – fogalmazott a DK elnöke.

Korábban írtuk

A teljes cikk elolvasható a Mandiner oldalán, IDE kattintva!