Fotó: Blikk
Hirdetés

A TEK felderítői hetek óta figyelték a 21 éves egyetemi hallgató internetes tevékenységét. A férfi aktív résztvevője volt több internetes iszlamista fórumnak – írja a Magyar Nemzet.

Az öngyilkos merényletre is felkészült magyar dzsihadista, V. fotóját vizsgálva láthatjuk, a testbeszéde arról árulkodik, hogy sarokba szorított, ám elveit nem feladó „harcosnak” érzi magát. Csak azért hajtja le a fejét, hogy az arcát takaró pulóvere alól lássa a lépcsőfokokat.

A TEK felderítői hetek óta figyelték a 21 éves egyetemi hallgató internetes tevékenységét. A férfi aktív részvevője volt több internetes iszlamista fórumnak. Ezeken

a dzsihadista propaganda mellett terrortámadásra való felkészülésről, az ezekhez szükséges eszközökről, módszerekről és anyagokról cseréltek eszmét.

„A fiatalember vállalta azt, hogy összeszerelt csőbombát készít, és Magyarország területén kívánja ezt felhasználni olyan tömegrendezvényen, amely vagy Budapesthez, vagy Magyarország más területéhez köthető” – mondta Hajdu János, a TEK főigazgatója.

Korábban írtuk

A teljes cikk elolvasható a Magyar Nemzet oldalán, IDE KATTINTVA.