Feljelentést tett a Hadházy Ákos LMP-társelnök sajtótájékoztatóján elhangzottakkal kapcsolatban a Klebelsberg Központ (Klik) elnöke. Solti Péter erről az M1 aktuális csatorna műsorában beszélt.


Fotó: MTI, archív, illusztráció

Mint mondta, ha a politikus – előző napi kijelentésének megfelelően – úgy gondolja, hogy „nem valósult meg semmi egy jelentős összegből”, akkor állampolgári kötelessége feljelentést tenni. Megjegyzte, hogy a képviselő a Klikben megtekintheti a szerinte nem működő rendszert munka közben. 
    
Ugyanakkor, mivel Hadházy Ákos azt mondta, hogy az állításait igazoló belső információk, iratok jutottak el hozzá a Klikből, és azokat közzétette, „ez esetben az én állampolgári kötelezettségem az, hogy elektronikus rendszer vagy adat jogosulatlan felhasználása miatt feljelentést tegyek, úgyhogy ezt természetesen megtettem” – mondta, hozzátéve, hogy bízik benne: a képviselő ennek a felderítését is fogja segíteni.
    
Hadházy Ákos előző nap azt állította, a Klik a semmire fizetett ki 900 millió forintot, amikor egy európai uniós támogatás részeként megvett „egy mai napig nem használt” számítógépes programot.

MTI