Hirdetés

Golyóállómellényes, talpig felfegyverzett kommandósok vonultak ki vasárnap a magyar határhoz közeli erdőkbe. Még éjszaka is kutattak a migránsok után. A sátrakban lőszereket, telefonokat és útleveleket találtak.

Sorra állították elő az illegális bevándorlókat, akiket egyesével megmotoztak. A ruházatuk mellett a felszereléseiket és hátizsákjaikat is átvizsgálták. Kattant a bilincs azon, aki fegyvert vagy kést rejtegetett.

Órákig ropogtak a fegyverek péntek hajnalban

Három napja indított összehangolt akciót a szerb belügy azután, hogy péntek hajnalban migránsbandák lövöldöztek Horgoson. Órákig ropogtak a fegyverek, a tűzharcban hivatalosan három illegális bevándorló halt meg, de meg nem erősített információk szerint hat halottja is lehet az összecsapásnak.

Minden taxist és gyanús autót megállítanak a rendőrök. Kinyittatják a csomagtartót. Átvizsgálják az összes szálláshelyet is. Rajtaütésszerűen csaptak le egy panzióra is, ahol több tucat migráns és embercsempész bújt meg.

„43 migránsok által elfoglalt objektumot vizsgáltak át. Számos lőfegyvert, lőszert, pszichoaktív szereket, illetve egyenruhákat is találtak ezeken a helyszíneken, és több száz illegális bevándorlót be is gyűjtöttek, akiket a szerb befogadó központokba szállítottak”

– számolt be róla az M1 tudósítója.

„Tarthatatlan a helyzet, több ezer illegális bevándorló van a környéken”

– állítják a horgosiak, akik bár örülnek a mostani razziának, szerintük ez csak átmeneti megoldás. Folyamatos az utánpótlás, a felfegyverkezett migránsok rövid időn belül újra visszatérnek.

„Nagyon szomorú ez a helyzet, ami a faluban és a környékén történik. Természetesen egy kis megnyugvás a számunkra az, hogy itt rendőri jelenlét van, és talán rendeződik valamennyire a helyzet, mert a gyerekek, a lakosok sem érzik magukat biztonságban. Félelem van az emberekben”

– mondta el egy helyi lakos.

Három nap alatt több mint ezer migránst gyűjtöttek be és szállítottak el. Több mint 11 ezer autót és 15 ezernél is több embert igazoltattak. A rendőrség azt ígéri: ha szükséges, akkor még hetekig folytatják az akciót.

A további részletekről a közmédia hírportálján olvashatnak.

Korábban írtuk