„HVG, milyen emberek vagytok ti?” – ezt a kérdést tette fel Menczer Tamás október elején, amikor a HVG egy „informátorra” hivatkozva azt hazudta, hogy akinek nem volt protekciója, azt a Külügyminisztérium nem evakuálta Izraelből a Hamász terrortámadása után, és az „informátor” is csak egy ismerős protekciójának köszönhetően fért fel a kimenekítő repülőre – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára hivatalos közösségi oldalán.

Hirdetés

Azt írtam, hogy amikor emberéletről van szó, akkor kellene lennie egy határnak, de a HVG ilyenkor is aljas, hazug módon támadja a mentést végzőket”

– fogalmazott Menczer Tamás, majd hozzátette:

Most a Fővárosi Törvényszék kimondta, hogy a HVG hazudott, és kötelezte az alábbiak közlésére:

Ezzel szemben a valóság az, hogy az Ádám keresztnevű férfi és családja 2023. október 8-án 17 óra 02 perckor lépett kapcsolatba a nagykövetséggel. A konzulátus 19 óra 23 perckor emailben arról tájékoztatta, hogy 03 óra 00 perckor egy újabb kimenekítő repülőjáratot indítanak Budapestre a Ben Gurion repülőtérről és ezt a férfi és családja igénybe vehetik.

Ismerősük 21 óra 09 perckor kereste meg a konzulátust, de ekkor már a család több üzenetet is váltott a konzulátus munkatársaival, kimenekítésük megszervezése folyamatban volt. Végül mindössze hét órával az első kapcsolatfelvétel után – konzulátusi segítséggel – 00 óra 13 perckor hagyták el Izraelt a második kimenekítő járattal, miközben a harmadik kimenekítő járatra is regisztrálva voltak.

„Tehát a HVG hazudik” – erősítette meg Menczer Tamás. A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára kijelentette:

Korábban írtuk

„Soha ne felejtsük el: az ég kék, a fű zöld, a dollárbaloldal hazudik.”

Menczer Tamás szerint aki ilyen aljas hazugságra képes, az soha ne merjen senkit kioktatni tisztességből, sajtószabadságból, korrektségből.
„Persze nincs illúzióm” – folytatta az államtitkár, és kijelentette: 

„Mindenki azt csinálja, amit fontosnak gondol. Mi védjük a magyar érdeket, és mentjük a magyar embereket, ha kell. Ők meg eközben támadnak bennünket. Nekünk ilyen dollárbaloldal és dollármédia jutott.” 

Menczer Tamás szerint még így sem kell aggódniuk, ha legközelebb külföldön bajba kerülnek. „Mi nemcsak a tisztességes magyarokat mentjük ki és hozzuk haza, hanem őket is” – tette hozzá.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el a Magyar Nemzet honlapján.