Varju László (DK) szerint a nullával egyenlő a kormány gazdasági teljesítménye, mert megfelelő felkészülés esetén nem kellene a romló számok miatt új költségvetést készíteni a mostani, semmire nem jó „sajtfecni” helyett.

Hirdetés

A magyar gazdaság és a költségvetés bajban van – értékelt. Azt mondta, „szabálytalan haveri költések miatt az európai források elapadtak”, a kormányzati segítségből „csak a családoknak és a kis- és közepes vállalkozásoknak nem jutott”, miközben ugyanannyi az államadósság, mint amikor tíz éve az Orbán-kormány küzdeni kezdett ellene.

Válaszában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a két politikai oldal válságkezelését állította szembe egymással.

Amint nagy a baj, önök rögtön a megszorítások és adóemelések kombójához nyúlnak – jelentette ki, hozzátéve, „a jobboldali kormány még válságidőszakban is csökkenti a terheket”, a bevezetett intézkedések között említve a munkahelyvédő és -teremtő bértámogatást, a célzott cégtámogatást, a munkaadói adócsökkentést és a hitelmoratóriumot.

Korábban írtuk

Kiemelte: az emberélet és a munkahelyek védelme a két fő szempont, „mind a két fő célnak több ezermilliárdos alapja van, a módosításokat ez indokolja”.

Kiért arra is: a kormányzati intézkedésekkel 1,4 millió munkahelyet sikerült megvédeni, és még mindig az uniós átlag fele, 4 százalék a hazai munkanélküliség.

Az Orbán-kormány a lopáshoz ért, de a kormányzásra képtelen!

Az Orbán-kormány a lopáshoz ért, de a kormányzásra képtelen! Ahhoz, hogy az ország kilábaljon a válságból, új kormányra van szükség. És ez 2022-ben meg is fog történni!Kövesd élőben, és oszd meg VARJU László Újpest-Angyalföld napirend előtti felszólalását! 🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Monday, December 14, 2020