Fotó: MTI/Balázs Attila
Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára elimerést ad át Ari Józsefnének a szociális munka napja alkalmából a fehérgyarmati Városi Szociális Központ által szervezett, szakmai nappal egybekötött megyei Assisi-díjkiosztó ünnepségen Nagyaron, a Luby-kastélyban 2022. november 14-én. Jobbról Tilki Attila, a térség fideszes országgyűlési képviselője
Hirdetés

Fülöp Attila, a fehérgyarmati Városi Szociális Központnak, a szociális munka napja alkalmából szervezett Assisi-díjakat átadó ünnepségen hangsúlyozta: amíg 2010-ben 325 milliárd forintot költött szociális kiadásokra az állam, addig az idén már 1140 milliárd forintot, a jövő évi költségvetésből pedig 1300 milliárd forint jut a területnek.

Hozzátette: akkor lehet hatékonyan végezni ezt a munkát, ha az állammal összefognak az önkormányzatok, az egyházak és a civil szervezetek is.

Az államtitkár a továbbiakban köszönetet mondott a területen dolgozóknak.

Ugyanis – mint mondta – a szociális munkások azért dolgoznak, hogy a helyi kisebb és nagyobb közösségek tagjai biztonságban érezzék a közösséget és önmagukat.

Korábban írtuk

Előbb-utóbb minden ember szembesül azzal, hogy gondoskodnia kell valakiről; ez a mai nap fontos üzenete – mondta Fülöp Attila, hozzátéve, hogy éppen öt éve született törvény arról, hogy november 12. a szociális munka napja, egyben munkaszüneti nap a területen dolgozók számára.