Fülöp Attila a lap keddi számában megjelent interjúban lényegesnek nevezte, hogy a szociális, a gyermekvédelmi és a felzárkózást érintő területen az állam nemcsak fenntartói szerepet lát el, hanem sokkal inkább koordinál és szabályoz, behoz külső szereplőket, az erőforrásaikat használva.

Hirdetés

„Ezeknek a szakmai egyben tartása és a területek kiszélesítése a feladatom, hogy a gondoskodáspolitikának minél több partnert tudjunk szerezni” – hangsúlyozta.

Az egyházak szerepére kitérve természetesnek ítélte, hogy az egyházak missziójuknál fogva, tehát nem jogszabályi kötelezettségek alapján segítenek a nehéz sorsú embereken.

Az egyházak több száz, több ezer éves tapasztalatára építve „kialakítottunk velük egy stratégiai együttműködést” mondta, jelezve, hogy ma a gondoskodási palettának több mint ötven százalékát egyházi szereplők látják el.

Az Érték vagy! programról Fülöp Attila elmondta, hogy azoknak a fogyatékossággal élő magyaroknak szól, akik nem intézményben laknak és képesek a munkavégzésre.

Megjegyezte: sereghajtók voltunk Európában tizenhárom évvel ezelőtt, amikor 18 százalék volt a foglalkoztatási arány ebben a célcsoportban, most pedig ott tartunk, hogy ezt közel ötven százalékra sikerült feltornászni.

Korábban írtuk