Fotó: MTI (archív, illusztráció)
Hirdetés

Közleményükben azt írták: a parlamentet többek között kérik, hogy támogassa a magyar gazdaság védelmét, a gazdaság kifehérítését és a hazai vállalkozások adó- és adminisztráció csökkentését szolgáló további intézkedéseket.

A migráció és a terrorizmus elleni küzdelem érdekében az Iszlám Állam elleni nemzetközi katonai műveletekben való további részvételhez kérik a parlament felhatalmazását.

A családok védelmével összefüggő törvények módosítása között többek között megteremtik a januártól életbe lépő nagyszülői gyedben részesülők számára a munkavállalói védelmet.

Tovább csökkentik a bürokráciát az állampolgári ügyintézéseknél, számos ügyintézés tovább egyszerűsödik, mint például a vállalkozásokat, a nyugdíj előtt állókat, a közgyógyellátásra jogosultakat, a megváltozott munkaképességűeket, a fogyatékkal élő gyermekek szüleit érintő ügyintézések.

A kormány az önkormányzati feladatellátás közül kiemelten fontosnak tartja a városi tömegközlekedés zavartalan biztosítását, ezért különösen a budapesti tömegközlekedés működőképességének további biztosítása érdekében arra is törvényi garanciát javasolnak, hogy az önkormányzatok az iparűzési adót elsőként a helyi tömegközlekedés finanszírozására kötelesek fordítani – áll a közleményben.