Gyurcsány Ferenc (DK) arról beszélt, hogy a pandémia miatt nagyon más volt ez az év, mint ez előzőek. Azt kívánta a közelgő karácsonyi ünnepek előtt, hogy a jövőben a sokszor leegyszerűsített viták, veszekedések helyett, próbálják meg értő módon megbeszélni a közös dolgaikat. Komoly vitáik vannak, időnként indokolatlanul bélyegzik meg egymást – jegyezte meg. Feltette azt a kérdést is, hogy van-e „a szeretethez kötődő identitásválasztásnak szabadsága”, s ez közügy, vagy sem?. Szerinte ez komoly, súlyos dilemma, de meg lehetne ezt úgy is beszélni, hogy a vitának ne legyenek áldozatai. Jó lenne elválasztani, azzal van a baj, amit a politikus képvisel, vagy a mögötte lévő emberrel is. Szerinte a kormánypárti képviselőkkel politikusként van sok vitájuk, de magánemberként nincs. Nyugodtabb időszakot kívánt, és azt mondta: ha valakit indokolatlanul bántottak, azt nézzék el, jövőre próbáljanak ennél egy jobb Magyarországot teremteni.

Hirdetés

Dömötör Csaba, Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt mondta, ők soha nem engednek meg olyan hangnemet, amit a DK napról napra, akár az ülésteremben, akár azon kívül. „Lámpavasaznak, patkányoznak, agymosottaznak, tetűcsúszdáznak, rémítő képződményeznek”, a DK elnöke azzal fenyegeti a vele nem azonos módon gondolkodókat, hogy földönfutóvá teszi őket. Szerinte nem történik más, mint Gyurcsány Ferenc a saját lelkiismeretével hadakozik. Kitért arra is, hogy Gyurcsány Ferenc felesége, akit már lehetséges miniszterelnök-jelöltként említett a DK elnöke, masszívan tolta a Magyarország ellenes kampányt, azért kampányoltak egészen nyíltan, hogy Magyarország ne lehessen a brüsszeli megállapodás nyertese, egész nyíltan hazugságokat terjesztettek. Annyi évvel a szemkilövetések után a baloldal egy erkölcsi ámokfutót emel a pajzsra, s a járványhelyzettől nem zavartatva összeállt „az elvtelenség koalíciója”, a következő napokban keresnek hozzá külföldi szponzort is – jegyezte meg. Úgy fogalmazott: amíg Gyurcsány Ferenc ott van a politikai porondon, addig nincs vége a posztkommunizmusnak, és amíg ez így van, küzdenek ellene.

Nézd meg Gyurcsány Ferenc idei utolsó napirend előtti felszólalását a parlamentben!

Komoly vitáink voltak ebben az évben, igaz. Politikusként sok kérdésben egészen mást gondolunk. De próbáljuk meg egymás méltóságát, emberi mivoltát tisztességben tartani!Oszd meg Gyurcsány Ferenc idei utolsó napirend előtti felszólalását! 🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Monday, December 14, 2020
Korábban írtuk