Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt, szerk.
Hirdetés

– Hazugságkampányok fognak elkövetkezni, hogy migránsbetelepítéssel, áremeléssel és Gyurcsánnyal fognak vádolni bennünket azok, akik tizenkét év alatt nem tudtak semmit rábizonyítani Gyurcsány Ferencre […], Soros Györgyről még egyetlenegy migráns betelepítését sem tudták bebizonyítani – mondta október 23-i, nem túl jelentős számú szimpatizáns előtt elmondott beszédében Márki-Zay Péter.

Hogy az előválasztási színjáték győztese Gyurcsányt védi, nem meglepő, ezzel múlt héten részletesen is foglalkoztunk. A Sorost mentegető hazug mondatokra azonban felkaphatták a fejüket azok, akik nem figyelték korábban Márki-Zay megszólalásait. Pedig például a ZSHOW time című internetes beszélgetős műsor egy  augusztusi adásában már hasonlóan fogalmazott.

– Hát Soros nem tudom, hogy akart vagy nem akart behozni, de egyet sem sikerült Magyarországra behozni. Egy nyomorult migránst sem – mondta akkor Márki-Zay.

Hogy Soros György támogatja a migrációt, azt a baloldalon sem nagyon szokták tagadni: hazánkban is számos, a spekuláns által is támogatott bevándorláspárti szervezet is működik, így például a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület, az Amnesty International Magyarország, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) vagy a Magyar Helsinki Bizottság.

kapcsolódó cikkünk
Korábban írtuk