Fotó: Orbán Viktor, Facebook
Hirdetés

Hivatalosan befejeződött a szavazás

Vasárnap este 7 órakor hivatalosan befejeződött a szavazás az ország 3154 településén és a 23 budapesti kerületben kialakított 10 243 szavazókörben az országgyűlési választáson és a népszavazáson. Azok a szavazni akarók, akik már a sorban állnak, még leadhatják a voksukat.

Bővebben


A népszavazáson a jogosultak 67,06 százaléka voksolt 18:30-ig

A gyermekvédelmi kérdésekről rendezett országos népszavazáson vasárnap 18:30 óráig a szavazásra jogosultak 67,06 százaléka (5159496 szavazó) adta le szavazatát a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

Bővebben


A jogosultak 67,8 százaléka voksolt 18:30-ig

A választásra jogosultak 67,8 százaléka, 5216424 szavazó járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson 18:30-ig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

Bővebben


NVB: A választási eljárási törvény Magyarország területére terjed ki

A választási eljárási törvény Magyarország területére terjed ki, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) nem vizsgálhatja a Romániában szeméttelepen talált levélszavazatok ügyét – döntött az NVB vasárnap délutáni ülésén.

Bővebben


A jogosultak 62,23 százaléka voksolt a népszavazáson 17 óráig

A gyermekvédelmi kérdésekről rendezett országos népszavazáson vasárnap 17 óráig a szavazásra jogosultak 62,23 százaléka (4 787 527 szavazó) adta le szavazatát a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

Bővebben


Csaknem 63 százalékos volt a részvételi arány 17 óráig

A választásra jogosultak 62,92 százaléka, 4840928 szavazó járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson 17 óráig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

Bővebben

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Szavazók állnak sorban a Debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában kialakított szavazóköröknél az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án

Újra kellett éleszteni egy nagykanizsai szavazót

Sorban állás közben összeesett egy idős férfi Nagykanizsán az egyik szavazókörben; a katasztrófavédelem munkatársai és a mentők a helyszínen újraélesztették – közölte a Nemzeti Választási Iroda vasárnap a honlapján.

Bővebben


A népszavazáson a szavazásra jogosultak 52,18 százaléka voksolt 15 óráig

A gyermekvédelmi kérdésekről rendezett országos népszavazáson vasárnap 15 óráig a szavazásra jogosultak 52,18 százaléka (4014347 szavazó) adta le szavazatát a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

Bővebben


A választásra jogosultak 52,75 százaléka járult az urnákhoz 15 óráig

A választásra jogosultak 52,75 százaléka, 4058746 szavazó járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson 15 óráig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

Bővebben

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Átjelentkező szavazók a Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskolában kialakított 115. számú szavazókörben az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án

Soltész Miklós: A béke megőrzéséről szól a szavazás

A vasárnapi szavazás egyrészt az ország békéjének a megőrzéséről, másrészt a 18 év alattiak megvédéséről szól – jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke vasárnap Budapesten, miután lengyel újságírókkal találkozott a BOK csarnokban.

Bővebben


Gulyás Gergely: A választás tétje fejlődés vagy visszafejlődés

Az országgyűlési választás tétje fejlődés vagy visszafejlődés, háború vagy béke – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap Budapesten, miután leadta szavazatát.

Bővebben

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Gulyás Gergely leadja szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án

Meg kell semmisíteni a választók adatairól szóló pártnyilvántartásokat

Legkésőbb vasárnap 16 óráig meg kell semmisíteniük az országgyűlési választáson induló pártoknak és jelölteknek a szavazóköri névjegyzékben szereplő választópolgárok (választási irodától kapott) adatait.

Bővebben


A jogosultak 39,55 százaléka voksolt a népszavazáson 13 óráig

A gyermekvédelmi kérdésekről rendezett országos népszavazáson vasárnap 13 óráig a szavazásra jogosultak 39,55 százaléka (3 043 206 szavazó) adta le szavazatát a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

Bővebben


40 százalékos a részvétel délután egy óráig

A választásra jogosultak 40,01 százaléka, 3078029 szavazó járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson 13 óráig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

Bővebben


Már csak 2 százalékponttal marad el a részvétel a 2018-astól

A választásra jogosultak 40,01 százaléka, több mint hárommillió szavazó járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési választáson 13 óráig a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint.

Bővebben


Kép a legkisebb szavazókörből

Az NVI adatai szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található a legkisebb szavazókör.

Bővebben


Rendszeres rendőri jelenlétet kell biztosítani

Az ORFK-utasítás szerint a kapitányságoknak gondoskodniuk kell rendszeres rendőri jelenlétről a szavazóhelyiségek környékén.

Bővebben


Kocsis Máté: nem csak jövőt választunk

Különösen nagy tétje van a mostani választásnak, hiszen nemcsak jövőt választunk, hanem döntünk háború és béke kérdésben is – nyilatkozta a Fidesz frakcióvezetője, miután leszavazott.

Bővebben


A választók negyede már voksolt

A választásra jogosultak 25,77 százaléka, csaknem kétmillió szavazó járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson délelőtt 11 óráig a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint.

Bővebben


Semjén Zsolt is voksolt

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke édesanyja, Semjén Miklósné és felesége, Semjénné Menus Gabriella társaságában leadta szavazatát a II. kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban kialakított szavazókörben.

Bővebben


Szijjártó Péter is leadta szavazatát

Sorsdöntő ez a parlamenti választás, hiszen háború vagy béke kérdésében hozhatnak döntést a magyar emberek – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Dunakeszin.

Bővebben


231 ezren először élhetnek választójogukkal

Több mint 231 ezer választó élhet első alkalommal a választójogával vasárnap az országgyűlési választáson és a vele egy napon rendezett népszavazáson. Ők azok, akik a 2019-es önkormányzati választás óta váltak nagykorúvá, azaz választópolgárrá.

Bővebben


Voksolt Áder János és Herczegh Anita

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita leadta szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a Zugligeti Általános Iskolában kialakított szavazókörben.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Varga Mihály is szavazott

Varga Mihály pénzügyminiszter gyermekei társaságában leadta szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a II. kerületi 12. számú szavazókörben, a Fillér utcai általános iskolában.

Bővebben


10 százalék szavazott 9 óráig

10,39 százalék, vagyis 793219 fő szavazott kilenc óráig a valasztas.hu adata szerint.

Bővebben

Varga Judit is leadta szavazatát

Varga Judit igazságügyi miniszter gyermekei és férje, Magyar Péter társaságában leadta szavazatát a budapesti Hegyvidéki Mesevár Óvodában kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson.

Bővebben


Orbán Viktor: söpörjük le őket!

Söpörjük le őket – írta Orbán Viktor a Facebookon közzétett képéhez, amelyen havat lapátol a választás reggelén.

Bővebben


1,82 százalék szavazott 7-ig

139667-en szavaztak reggel hét óráig a valasztas.hu-n közzétett adat szerint.

Bővebben


A névjegyzék aláírása nélkül nem lehet szavazni

A szavazatszámláló bizottságoknak vissza kell utasítaniuk, vagyis nem engedik szavazni azt a választópolgárt, aki nem tudja igazolni személyazonosságát, és a lakcímét vagy a személyi azonosítóját (személyi számát), nem szerepel a szavazóköri névjegyzékben, már szavazott vagy megtagadja a névjegyzék aláírását.

Bővebben

Egyes szavazók zöld borítékot kapnak

Azok a választópolgárok, akik nem a lakóhelyükön szavaznak az országgyűlési képviselők választásán és a népszavazáson – összesen mintegy 158 ezren – zöld borítékot kapnak a szavazatszámláló bizottságtól.

Bővebben

Mindenhol rendben megkezdődött a voksolás

Valamennyi szavazókör rendben megnyílt az országgyűlési képviselő-választáson és a vele egy napon rendezett népszavazáson, rendkívüli eseményről nem érkezett jelentés – közölte a Nemzeti Választási Iroda.

Bővebben


Nincs kampánycsend

Vasárnap a szavazás ideje alatt is szabad kampányolni, ez alól csak a szavazóhelyiségek 150 méteres környéke a kivétel.

Bővebben


Lejárt személyivel is lehet szavazni

A vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson és népszavazáson elfogadják a veszélyhelyzet idején lejárt okmányokat is; szavazni kizárólag a személyazonosság, valamint a lakcím vagy a személyi azonosító (személyi szám) igazolása után lehet.

Bővebben


Orbán Viktor: Ha a baloldal nyer, Magyarország belesodródik a háborúba

Ha a baloldal nyer a vasárnapi országgyűlési választáson, akkor Magyarország belesodródik az ukrajnai háborúba, a magyar érdek viszont nem ez, ezért a választás tétje: háború vagy béke – közölte Orbán Viktor miniszterelnök szombat este a TV2-nek adott interjújában.

Bővebben


Márki-Zay a kampányzárón: Agymosottak, szerencsétlenek

Négy év munka után „itt állunk a győzelem kapujában” – jelentette ki az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltje szombati, budapesti kampányzáró rendezvényükön.

Bővebben

Korábban írtuk