A Bikás parkban olyan fedél nélküli személyek tűntek fel, akik egy pillanat alatt felforgatták a nyárias időt élvező családok, labdázó, kerékpározó gyerekek és az ebtartók hétvégéjét – írja a Metropol. A Tizenegy Állatvédő Egyesület – Újbudai Állatmentés a közösségi oldalán jelezte:

Hirdetés

a Bikás parkban tábort vertek ezek a jóravaló, szorgos emberek, de a jól megérdemelt pihenés előtt feltörték a kutyafuttató adományládáját, s azt kifosztották.

A kerületi állatvédők arról is beszámoltak, hogy mivel az eset közterületen, közparkban történt, értesítették az Újbudai Közterület-felügyeletet, amit rajtuk kívül többen is megtettek.

Az állatvédők azért is nekik szóltak, mert az elkövetők közterületen fogyasztottak alkoholt, szemeteltek, illetve a parkban fetrengtek. Azonban a helyszínen lévő szemtanúk szerint a megérkező rendészek nem igazán végezték a dolgukat, azon túl, hogy megérkeztek.

Korábban írtuk

Leszögezték, hogy a jogos elvárás, ha a szervek tudomására hoz egy vagy több kerületi polgár egy ilyen esetet, akkor járjanak is el érdemben, legyen valós intézkedés és felelősségre vonás, különben minek hívták ki őket.

Az állatmentők arról is írtak, hogy elég elkeserítő, hogy fényes nappal egy családokkal, kutyásokkal teli közparkban ez megtörténhet minden következmény nélkül.

A Metropol megkereste az Újbuda Közterület-felügyeletet, hogy megtudják, kaptak-e bejelentést a hajléktalanok cselekedeteiről, illetve milyen intézkedés történt az ügyben, ám még nem kaptak választ a kérdéseikre.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.