Tordai… Tudják, ő az a képviselő, aki politikusként még semmi hasznosat nem tett, kivéve a családjának, mivel a 2019-es…

Posted by Varga Mihály on Monday, March 1, 2021
Hirdetés

Varga Mihály felszólalásában nehezményezte, hogy a Párbeszéd politikusa telefonjával akadályozta a munkáját, és megkérte, hogy a jövőben ne forduljon elő ilyesmi.

„Tordai a telefont egy héttel ezelőtt már a zsebébe dugta, és miközben egy kollégámmal beszélgetni próbáltam, amatőr módon elrejtett kamerájával folyamatosan közbevágott, provokált. Ma ismét műsort csinált, ráadásul a parlamenti ülésteremben, amiért a levezető elnök figyelmeztette a magáról megfeledkezett kollégát”

– kommentálta a pénzügyminiszter.

Kövér László házelnökként korábban a legsúlyosabb büntetést Jakab Péterre, a Jobbik elnökére szabta ki, őt négymillióra büntette, most Tordai Bencének ennek dupláját kell büntetésként kifizetnie kritikán aluli viselkedéséért.

Ügyrendi felszólalás – Varga Mihály pénzügyminiszter

… (Varga Mihály a helyéről felállva a hátsó sorok felé indul, ahová Tordai Bence telefonjával követi.)…

ELNÖK: Most van lehetőség, hogy ügyrendben szót adjak Varga Mihály miniszterelnök-helyettes úrnak; gondolom, az elmúlt incidenssel kapcsolatban szeretné ezt megtenni. Egyperces az időkeret, miniszterelnök-helyettes úr, parancsoljon!

(15.00)

VARGA MIHÁLY pénzügyminiszter: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Az a szokatlan helyzet van, hogy egy képviselő akadályozza a másik képviselőt abban, hogy a helyére visszamenjen – ez történt az előbb. Tordai Bence képviselő úr akadályozott abban, hogy visszajöhessek a helyemre, és ide leülhessek. Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy közben egy képrögzítő eszközt is használt.

Szeretném arra kérni az elnök urat, hogy a Házbizottsággal ezt tárgyaltassa meg és vizsgáltassa ki. Én azt gondolom, hogy mindennek van határa. A képviselő úr túllépett egy olyan határt, ami szerintem nem helyes; egymás munkáját, a szavazásban, a vitában, a beszédekben való részvételt nem szabad és nem lehet szerintem akadályozni. Köszönöm, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

ELNÖK: Köszönöm szépen, miniszterelnök-helyettes úr. Egyperces ügyrendben jelentkezett Tordai Bence képviselő úr is. Parancsoljon; de ügyrendet kérek!

TORDAI BENCE (Párbeszéd): Köszönöm szépen, elnök úr. A miniszter úrnak a kijelentésével szemben a legkevésbé sem akartam akadályozni a munkáját, éppen abban segíteném a munkáját, hogy elláthassa azt a feladatot, amit vállalt: a II., III. kerületi lakók képviseletét. Egy előterjesztőként való csatlakozás törvényjavaslathoz… (Az elnök kikapcsolja a képviselő mikrofonját.)

ELNÖK: Ez nem ügyrend! Ne haragudjon, ön személyes érintettség (Közbeszólások az ellenzék soraiból.) címén kérte a szót, erre tudtam adni önnek lehetőséget. Ön elkezdte, de nem azt tette. (Varga Mihály távozik az ülésteremből.) Arra kérem, most is hagyja a miniszter urat szabadon elvonulni, mert a folyosón is vonatkoznak ránk az országgyűlési képviselőkre vonatkozó szabályok. Köszönöm szépen. (Tordai Bence távozik az ülésteremből. – Dr. Varga-Damm Andrea folyamatosan közbeszól.)

Korábban írtuk