Hirdetés

Összevissza beszélt a fővárosi vezetés korábban a Városháza-ügyben is érintett Barts J. Balázs, Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatójának prémiumáról, ezért a Mandiner megpróbált utánajárni az ügynek. Barts volt az, aki a nyilvánosságra került hangfelvételek szerint üzletemberekkel tárgyalt a Városháza épületének eladásáról.

Karácsony először megvédte Bartsot, akit szerinte csőbe húztak, de később mégis fegyelmit adott neki. A főpolgármester előbb tagadta, majd a fővárosi vizsgálóbizottság előtt elismerte, hogy a vagyonkezelő vezetője kapott jutalmat, azt ugyanakkor nem árulta el, hogy mennyit.

Később a fideszes Budai Gyula azonban pontosan meg is nevezte az összeget: tudomása szerint 2021 év végén Barts 5,2 millió forintos jutalmat vehetett fel.

A Mandiner megpróbálta a vagyonkezelőtől megtudni, hogy mi igaz ezekből az állításokból, valóban kapott-e jutalmat a társaság vezetője és ha igen mennyit, ám nem kaptak választ.

Ezért közérdekű adatigényléssel fordultak a BFVK-hoz, amely most reagált a megkeresésre.

A Fővárosi Vagyonkezelő tájékoztatása szerint a társaság vezető állású munkavállalói az éves bér százalékában kifejezett, de összesen évente legfeljebb 40 százalékos mértékű prémiumra jogosultak. A vagyonkezelő vezérigazgatója 2020. június 1. – 2021. május 31. időszakra az ebben az időszakban érvényes munkabérének 30 százalékát kitevő, míg a 2021. június 1. – 2022. május 31. időszakra az ebben az időszakban érvényes személyi illetményének 37,6 százalékát kitevő prémiumra volt jogosult.

A közzétételi lista alapján Barts illetménye az első említett időszakban 1.450.00 forint volt, így egy éves bérrel számolva a Budai Gyula által is említett 5,2 millió forintos összegű prémium jön ki. A Mandiner által megismert adatokból ugyanakkor az is kiderült, hogy a vezérigazgató fizetése 2021-ben 1,6 millió forintra, majd idén 1,85 millió forintra nőtt. Mindezek alapján a második periódusban 7 783 200 forint prémiumra volt jogosult.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Mandineren olvashatnak.

Korábban írtuk