Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Orbán Viktor miniszterelnök határszemlét tart a csengersimai magyar-román határállomáson 2022. március 16-án
Hirdetés

Orbán Viktor Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője, és Kovács József nemzeti információs államtitkár társaságában hallgatta meg a rendőri vezetők jelentését a határszakasz helyzetéről és az ukrajnai menekülthullámnak a térségben tapasztalható folyamatos növekedéséről.

Ezt követően a miniszterelnök megismerkedett a Magyar Vöröskereszt helyi segítőpontján dolgozó önkéntesek munkájával – közölte Havasi Bertalan.

Egy nagyobb menekülthullám várható a jövő héten

„A jövő héten egy nagyobb menekülthullámot várunk, ezért ezt a határátkelőhelyet is meg kell erősítenünk” – mondta Orbán Viktor szerdán éjszaka, amikor Facebook-oldalán posztolt a csengersimai határátkelőpontról.

A miniszterelnök közölte, hogy többen fognak dolgozni a csengersimai határátkelőhelyen, ahova most is több ezer ukrán menekült érkezik naponta autókkal Románián keresztül.

Orbán Viktor tapasztalatairól beszámolva azt mondta, hogy Csengersimán gördülékenyen megy minden, hat sávon folyamatos az áthaladás. „A rendőrök erőiket megfeszítve dolgoznak” – fogalmazott, és hozzátette, hogy a vöröskeresztesek a gyermekeseknek nyújtanak a helyszínen segítséget.

Hangsúlyozta, hogy a rendezettség alapján úgy látja: ha megerősítik ezt az átkelőpontot „a jövő héten is képesek leszünk ugyanilyen hatékonyan dolgozni”.

Három napra a magyar-ukrán határra költözött a miniszterelnök

Szerdai videós bejelentkezésében a miniszterelnök azt közölte, a következő napokban megszervezik a jövő hét védekezését azért, hogy „továbbra is képesek legyünk minden bajbajutottnak segítséget nyújtani.”

A kormány – az Origo információi szerint – minden eddiginél nagyobb menekülthullámra számít, ezért is indult Orbán Viktor a határra, ahol személyesen követi az eseményeket, a rendőrök, a katonák, a katasztrófavédelem munkáját. A munka központja a debreceni laktanyában lesz.

Korábban írtuk