A tavalyi választásokat követően nem indult felhőtlenül a Momentum és Hadházy Ákos viszonya. Hadházy a párt támogatásával lett képviselő Zuglóban, majd sokáig úgy tűnt, hogy beül a Momentum frakciójába, ez azonban mégsem valósult meg.

Hirdetés

A konfliktus akkor vált nyilvánvalóvá, amikor Hadházy nem tette le képviselői esküjét, azt szerette volna elérni, hogy a momentumosok is kövessék a példáját, ők azonban máshogy döntöttek. Ekkor a független képviselő azzal támadta őket, hogy lepaktáltak Gyurcsánnyal, vagy utóbbi legalábbis megfenyegette őket – írja a Magyar Nemzet.

Az elmúlt hónapokban azonban úgy tűnik, hogy rendezték a nézeteltéréseiket, és Hadházy már nemcsak mentorálja, hanem irányítja is a momentumos politikusokat.

Nem véletlen, hogy Hadházy Ákos irányításával kezdtek bele a karmelita kolostor előtti kordon elbontásába, amit hétről hétre megismételnek. Az is szembeötlő, hogy – Hadházyhoz hasonlóan – az utóbbi időben a momentumos politikusok is már azt hajtogatják az őket kérdező újságíróknak, hogy csak élő adásban hajlandóak nyilatkozni. Mint azonban kiderült, ez nem igaz.

Ugyanis mikor kedden reggel Hadházy Ákos és a Momentum ismét elbontotta a kordont a Karmelita kolostornál, a Mediaworks Facebookon élőben közvetített a helyszínről. Azonban Gelencsér Ferenc, a párt elnöke most azt találta ki, hogy csak stúdióban hajlandó válaszolni. Egyébként ezek az akciók eddig sem mozgattak meg sok embert, a keddin pedig minden eddiginél kevesebb embert volt, a politikusokon kívül csak páran jelentek meg a Karmelita kolostornál.

A múlt heti akcióhoz képest annyi változás történt, hogy ezúttal nem használták fel a gyerekeket politikai céljaik eléréséhez.

Csakúgy, mint Gelencsér, Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselője is a stúdióhoz ragaszkodott, azt is feltételül szabva, hogy a Mediaworks munkatársa egy számára megfelelő, elfogadható médiumhoz igazoljon.

A Momentum érezhetően próbál egy olyan témát találni, amivel magabiztosan tudja növelni támogatottságát, ez egyelőre azonban úgy tűnik, nem jár túl sok eredménnyel. A kordonbontással magukat ismételgetik és hol a pedagógusok ügyét, hogy a „propaganda” elleni harcot tűzik zászlajukra – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Korábban írtuk