Azt írták, hogy így jelentősen javulhat az ügyfelek biztonságérzete, hiszen a járművezetők már az utazás megkezdése előtt ellenőrizni tudják a jegyeket és a bérleteket. A visszajelzések azt mutatják, hogy az utasok pozitívan ítélik meg a hétvégén már a legtöbb járaton bevezetett első ajtós felszállási rendhez, és gyorsan alkalmazkodtak hozzá, valamint a BKK-nak is kedvező tapasztalatai vannak a rendszerrel kapcsolatban.

Hirdetés

Az intézkedés kiterjesztése a 31-es, a 32-es, a 66-os és a 66B, a 97E és a 169E, a 123-as és a 123A, valamint a 244-es-es, a végállomásokról 20 óra után induló buszokra vonatkozik.

A bevezetés időszakában hétköznap esténként a járművezetők mellett a BKK utaskoordinátorai is segítik a közlekedőket a felszállási renddel kapcsolatban a járműveken, illetve a megállókban. A BKK arra is felhívta a figyelmet, hogy az utazóknak érdemes a jegyeket vagy a bérletet még utazás előtt megvásárolni, mivel a járművezetők csak korlátozott mennyiségű vonaljeggyel rendelkeznek, ráadásul a járműveken drágábban lehet megvásárolni, mintha elővételben vennék meg azokat. A jegyeket, bérleteket be lehet szerezni a BudapestGO alkalmazásban, illetve a város számos pontján elérhető automatákból, pénztárakban, ügyfélközpontokban, viszonteladói partnerektől. A jegy- és bérletértékesítő pontok teljes listája a BKK oldalán található meg.

Korábban írtuk