Fotó: MTI/HM Zrínyi Nonprofit Kft./honvedelem.hu/Kertész László
Hirdetés

Az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti hadgyakorlat az ország több pontján zajlik egy időben, az utóbbi 30 év legnagyobb magyarországi gyakorlatának egyik fontos jellemzője, hogy a különböző alakulatok katonái együtt teljesítik a feladatokat – írták a beszámolóban.

A többnemzeti országos hadgyakorlaton a Magyar Honvédség minden szinten képviselteti magát, a tartalékos állomány tagjai mellett – többek között – az altiszti kiképzésen résztvevő katonák is.

Az Adaptive Hussars 23 idejére az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandárhoz vezényelt altiszti hallgatók tereptan gyakorlaton bővítették katonai ismereteiket – írták a honlapon.

Arról is beszámoltak, hogy az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred katonái megérkeztek Győrből Hajdúhadházra, ahol az áttelepített NASAMS légvédelmi rakétarendszerrel hajtanak végre oltalmazási feladatot a hadgyakorlat keretében.

Korábban írtuk

A két hete ünnepélyesen átadott NASAMS közepes hatótávolságú légvédelmi rakétarendszer egyike a Magyar Honvédség legújabb, világszínvonalú eszközeinek – olvasható a honvédelem.hu honlapon.