A Magyar Nemzet információi szerint Szabadka több pontján is lehetett hallani kedd éjszaka és szerda hajnalban a fegyverropogást. A közösségi médiában többen is jelezték, hogy a távolból gépfegyverek zaja hallatszik.

Hirdetés

Ezt a videót a város Makkhetes városrészében készítették. A posztot feltöltő fiatal édesanya csak annyit írt hozzászólásként, hogy a Makkhetesen többé nem tudnak nyugodtan aludni.

De nem csak ott lehetett hallani a lövöldözést. Palicson és a közeli radanováci erdő szélén is lövésektől volt hangos a kedd este – írják többen a Facebookon. A helyiek felháborodottak, hogy gyakorlatilag no-go zónává vált az erdejük.

A Magyar Nemzetnek egy nő azt mondta: félti gyermekeit, és attól tart, hogy ezek az illegális bevándorlók egy nap nem az erdőben, hanem a nyílt utcán kezdenek lövöldözésbe, ahogyan pár hónappal ezelőtt Horgoson is tették.

Korábban írtuk

Nemcsak éjszaka, hanem kora hajnalban is lövések hangja kelti az észak-vajdaságiakat. Erről tanúskodik egy pár nappal ezelőtti videó is.

A helyiek egy-egy ilyen esetben riasztják a rendőröket, akik általában azt a tanácsot adják, hogy zárkózzanak be, s ne menjenek az utcára, ne hagyják el a házukat. Azután sorra következnek a rendőrségi akciók.

A teljes cikk ITT olvasható.