Hirdetés

Illés Boglárka (Fidesz) azt mondta, az illegális migráció jelentette kihívás 2015 óta sem csillapodott, hiszen az EU elhibázott migrációs politikája szívóhatást fejt ki.

Illés Boglárka jelezte, múlt héten az európai ügyek bizottságával Görögországban járt, ahol tapasztalatai szerint már szembenéztek azzal, hogy az illegális bevándorlás nem lehetőség, hanem veszély.

Hozzátette: Magyarország is azt tapasztalta, hogy a fizikai és jogi határzár kiépítésével 2015 óta több mint egymillió illegális határátlépési kísérletet sikerül megakadályozni. Még mindig vannak azonban olyan európai vezetők, akik szerint a Frontex nem határvédelmi, hanem kutató-mentő szervezet – jegyezte meg.

A közelgő EP-választáson a feladat nem lehet más, mint a korrupt brüsszeli bürokraták és a felelőtlen brüsszeli politikusok leváltása – közölte.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszában arra figyelmeztetett, hogy Brüsszelben még mindig igen erős migrációpárti erők vannak. A brüsszeli hatalmi elit és a magyar baloldal egyaránt Soros György kitartottja – fűzte hozzá.

Felidézte, hogy számos magyar ellenzéki politikus, mint Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely, Kunhalmi Ágnes és Tordai Bence is felszólalt a határkerítés ellen. A DK a kötelező betelepítési kvóták mellett gyűjtött aláírásokat, a magyar baloldal pedig a migrációs paktumot is megszavazta az Európai Parlamentben.

„Azt látjuk, hogy Brüsszelben eszeveszett kapuzárási pánik van, félnek az EP-választásoktól, hogy a migrációpárti erők meggyengülhetnek” – mondta.

Korábban írtuk