„Vagyunk egy történelmi küzdelemben. Az emberek Barabást kiáltanak. Én meg azt gondolom, hogy Jézussal kell menni” – fogalmazott néhány nappal ezelőtt Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a Spirit FM műsorában.

Hirdetés

A DK-s politikai közösségre célozva hozzátette, hogy ők Jézus, Orbán pedig Barabás, az áruló, és nem lehet utat engedni a Barabásoknak. A DK vezérének kijelentése azért is érdekes, mert korábban ezzel ellentétes módon nyilvánult meg vallási kérdésekben.

Sőt, a baloldal vallásellenes ideológiáját korábban maga Gyurcsány Ferenc vázolta fel. A 2014-ben meghirdetett pártprogramja egyik pontjában a DK vezére azt ígérte, ha kormányra kerülnek, felmondják a katolikus egyházzal kötött vatikáni szerződést, megszüntetik az összes egyházi privilégiumot és az egyházaknak fizetett hitéleti támogatást.

Érdemes megjegyezni, hogy a vatikáni szerződés – a balliberális propaganda hazugságaival szemben – nem valamiféle titkos privilégiumokat nyújtó megállapodás, I. 2. cikke például így szól: „Az egyház az általa fenntartott közoktatási intézmények után (óvodák, általános és középiskolák, diákotthonok) ugyanolyan szintű pénzügyi támogatásban részesül, mint a hasonló intézményeket működtető állami és önkormányzati fenntartó.”

Korábban írtuk

Gyurcsány azonban nemcsak a hívők és a nem hívők jogegyenlőségét biztosító szerződés felmondását tervezi, hanem a történelmi egyházaknak nyújtott hitéleti támogatást is megvonná, amivel gyakorlatilag azok alapműködését sodorná veszélybe.

Sőt, a baloldal legerősebb pártjának vezetője szerint Magyarországon a vallásos meggyőződésnek a legszentebb magánügynek kell lennie. Az már csak mellékes, hogy miniszterelnöksége idején Gyurcsány a Vatikánba járt szidni a magyar papokat, az imádkozó gyerekek látványát blaszfémiának nevezte, pártjával pedig eltörölte volna a gyónási titoktartást. A papi hivatás iránti ifjúkori vonzalmáról értekezve 2006-ban pedig azt mondta, nemcsak elsőáldozó volt, hanem „bérmálkozott is egy darabig”, a kijelentéssel ismét kétségessé téve a vallási életben való tájékozottságát.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.