Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Hirdetés

Jordan Bardella a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) zárónapján felhívta a figyelmet arra, hogy a woke és a cancel culture új kihívás a nyugati társadalmakban.

A woke támadja a hagyományokat, a hivatkozási pontokat, a biológiai különbségeket, a nemek egymást kiegészítő jellegét, és állítólagos diszkriminációkra szeretne rámutatni, e helyett új diszkriminációkat épít, elnyom és kialakítja az erőszakosság, a megbízhatatlanság, a kétség társadalmát – fogalmazott a politikus.

Hozzátette, a nőket és a férfiakat egyaránt fenyegető, a társadalom legstabilabb alapját, a családokat is támadó woke a világ minden országában terjed irányelveken, körlevelekben keresztül, intézményekben, iskolákban, vállalatoknál és kiadóknál.

Ez az ideológia nem hasonlít az európai demokráciára, inkább a totalitárius rendszerekre emlékeztet – jelentette ki.

Korábban írtuk

Úgy vélte, a védelem első bástyája a család kell, hogy legyen, így minden olyan politikai mozgalom és kormány – köztük a magyar kormány is – tiszteletet érdemel, amely védi ezt az értéket.

A haza szeretetét és az igazi sokszínűség védelmét szükséges hirdetni Európában és a világon abban a reményben, hogy a népek ismét a saját sorsuk kovácsaivá válhatnak – hangoztatta.

Jordan Bardella azt mondta, megvan bennük „a masszív erő, a potenciál, hogy belülről megreformálják Európát”, fellépjenek az anarchista migráció és cancel culture ellen, megvédve értékeiket.

„A siker ott kopogtat, Európa népei, ébredjetek!” – szólított fel.

Barry Moore, az Egyesült Államok alabamai kongresszusi képviselője arról szólt, hogy a woke-politika a szabadságot, a családot és a hitet próbálja eltörölni, és az intézményes erőt fegyverként használja mindenki ellen, aki az útjában áll.

Úgy fogalmazott, Amerikát az alkotmányában is megfogalmazott szabadság, az önmeghatározás és a nemzeti szuverenitás teszi naggyá. A magyarok is ezekért az értékekért harcoltak az elmúlt 500 évben, mostantól pedig együtt harcolnak értük, és sohasem fognak meghátrálni, meghajolni azok előtt, akik ezen értékeket kinevetik – mondta.

Barry Moore közölte, a radikális ideológia ellen fellépőknek olyan fegyverük van, amilyen a baloldalnak nincs, az pedig az igazság, amelyről „a Biblia azt mondja, szabaddá tesz”.

A konzervatívoknak össze kell fogniuk, a politikának, a médiának az akadémiai világgal együtt kell fellépnie „a baloldali zsarnokság” ellen és támogatni az ellenállás oldalán álló embereket – hangoztatta.

Tom van Grieken, a belgiumi Flamand Érdek párt elnöke videóüzenetben köszöntötte a konferencia résztvevőit. Ebben felhívta a figyelmet arra, hogy Flandriában már serdülőknél is tapasztalható a „woke-őrület”. Kitért arra, a belgiumi „transzneműtörvény” alapján tetszés szerint lehet nemet változtatni, az iskolákban életkorhoz igazodva „gendersüti módszerrel” oktatják a gyerekeket a nemi identitásról.

Azt tanulják, hogy a biológiai nemnek, a nemi identitásnak és a szexuális vonzalomnak valójában semmi közük egymáshoz, és állítólag a gyerekeknek fontos azt is megtanulniuk: a férfiak is hordhatnak kosztümöt – jegyezte meg. Hozzáfűzte: „sokkal inkább agymosásról, mint oktatásról van szó”.

Tom van Grieken úgy vélte: „a normáink és értékeink lebontása, kultúránk rombolása és a folyamatosan propagált öngyűlölet határokon túlmutató jelenség”. Ezt fel kell ismerni, és az ellene folytatott küzdelmet „közösen kell megnyernünk” – üzente a budapesti konferencia résztvevőinek.

Hangsúlyozta: „téved az a globalista, aki a világon mindenhol ugyanazt a kávét akarja inni, igaza van annak a patriótának, aki a helyi kávézót támogatja”.

„Téved a nyílt határokat hirdető aktivista, aki az egész világnak meghívót akar küldeni Európába, és igaza van mindazoknak a realistáknak, akik országuk érdekében a határokat védeni, megerősíteni akarják” – fűzte hozzá.

Közölte: „tévednek a hagyományos családot lerombolni akaró baloldaliak, és igazuk van azoknak, akik védelmezni akarják a társadalom sarokkövét alkotó család intézményét”.

Tom van Grieken azt mondta: „olyan társadalmat akarunk építeni, amelyre büszkék lehetünk, olyan örökséget akarunk gyerekeinkre, unokáinkra hagyni, amely őket is büszkeséggel töltheti el”.

Steve Bannon, Donald Trump korábbi amerikai elnök volt főtanácsadója videóüzenetet küldött, méltatva a magyar kormány és a magyar emberek illegális bevándorlás ellen folytatott küzdelmét.

„Megmutatták a világnak, mi a teendő a migrációval szemben: kerítést állítottak, és azt mondták, nem engedjük, hogy lerohanják az országot, nem hagyjuk elveszni kultúránkat, civilizációnkat, társadalmunkat” – mondta. Hozzátette, ezt tekinti irányadónak az Egyesült Államokban is.

Steve Bannon kitért arra is, hogy Magyarország eközben könyörületességről, emberszeretetről tett tanúbizonyságot az ukrajnai menekültek beengedésével.

A volt főtanácsadó az orosz-ukrán háborúról azt mondta, ellenzi, hogy „ezt az oroszok elleni proxyháborút bármilyen amerikai forrásból finanszírozzák”, az Ukrajna keleti, oroszajkú területeit érintő határvita nem képviseli az Egyesült Államok létfontosságú nemzetbiztonsági érdekét.

„Eszkaláció helyett enyhülésre van szükség, meg kell akadályozni, hogy a konfliktus harmadik világháborúvá nője ki magát” – hangsúlyozta Steve Bannon.