Juhász Hajnalka felidézte, hogy két évvel ezelőtt támadta meg Oroszország Ukrajnát. Magyarország gyászolja a háború áldozatait, és történelme legfontosabb humanitárius segélyprogramjával támogatja a földönfutóvá és menekültté vált milliókat.

Hirdetés

Harctéri megoldása nincs a konfliktusnak – emelte ki, hozzátéve: Brüsszel Ukrajna-stratégiája megbukott, Európa versenyképessége megroppant, miközben a béke sem valósult meg.

Brüsszel iránytévesztéseként jelölte meg az európai agrárgazdaság kivéreztetését, de kárhoztatta a brüsszeli migrációs paktumot, amely megnyitja a kaput az illegális migrációval szemben, valamint a Brüsszelből érzékelt ideológiai zsarolást is.

Ezért sorsdöntőek az EP-választások – figyelmeztetett, hozzáfűzve: a következő időszak a konzervatív, keresztény értékrend megerősödését hozhatja.

Korábban írtuk

Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta: ha bármelyik tagállam nem ért egyet a háború, a migráció vagy a gender kérdésében, Brüsszel zsarolni kezdni. A kormány azonban békét akar Ukrajnában, nem hajlandó illegális migránsok befogadására, és ragaszkodik ahhoz is, hogy a társadalom a családokra épül – jegyezte meg.

Egy év kemény tárgyalásai után az Európai Bizottság elkezdte a hazánknak járó források folyósítását, továbbra is vannak azonban konfliktusok a bizottsággal – közölte.