Hetek óta foglalkozik a sajtó azzal, hogy egy több száz milliós számlagyár felszámolásakor az Amnesty International Magyarország igazgatójának testvérére, Vig Mórra csapott le a Nemzeti Adó- Vámhivatal (NAV), az üggyel összefüggésben pedig sorra esnek ki a csontvázak a szekrényből. A Magyar Nemzet szerdán a Fővárosi Közgyűlésen annak próbált utána járni, mit tudnak az esetről a baloldal budapesti politikusai.

Hirdetés

Jó viszonyt ápolhatott a számlagyáros a baloldali politikusokkal

Őrsi Gergely helyzete annyiban sajátos, hogy a II. kerület szocialista polgármesterének közös képe is van Vig Mórral. A Magyar Nemzet így azt szerette volna megtudni, hogy a kerületvezető milyen embernek ismerte meg a praxistól eltiltott ügyvédet. Őrsi megerősítette, hogy kétszer vagy háromszor találkozott Vig Mórral, ám ennek jelentőségét azzal próbálta bagatellizálni, hogy csupán egy elektromos járműflottát néztek meg együtt. Tüttő Kata MSZP-s főpolgármester-helyettes nem volt hajlandó érdemben reagálni a témában feltett kérdésekre, úgy ahogy V. Naszályi Márta párbeszédes polgármester sem.

A DK-s polgármester kampányfinanszírozásról beszélt

A Magyar Nemzet megszólaltatta a DK-s Niedermüller Pétert is, a VII. kerület vezetője szerint az eset nem politikai kérdés. Párttársa, Szaniszló Sándor viszont a Vig Mór ügyet firtató kérdésre a Magyar Nemzet riporterének leszögezte: a Demokratikus Koalíciónak semmi köze nem volt ezekhez az ügyekhez, amelyek külföldről származó kampányfinanszírozást érintenek. A meglepett újságíró azonnal visszakérdezett, jól érti-e, hogy a XVIII. kerületi polgármester az Amnesty-vezér testvérének ügyéről beszél, amire a politikus egyértelmű választ adott: „Minden mindennel összefügg”.

Karácsony ismét terelt

Karácsony Gergely ez ügyben is azt a taktikát követte, amit a 99 Mozgalom gyanús pénzügyeivel és az azok miatt elrendelt házkutatásokkal kapcsolatban: nem tud semmiről. A főpolgármester a Magyar Nemzetnek most arról beszélt, vannak olyan nemzetközi szervezetek, amelyek hasznos munkát végeznek és szerinte ezért érhetik őket támadások.

Korábban írtuk