„Egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, szóval végülis belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk„ – mondta a Klubrádióban Karácsony Gergely főpolgármester – írja az Origo.

Hirdetés

„Ez lenne a kifinomult, belvárosi, értelmiségi stílus? Ők hibáztatnak még másokat a közbeszéd hangnemének eldurvulása miatt? Tényleg ennyi tiszteletet sem érdemelnek a keresztények?” – tette fel a kérdést bejegyzésében Rétvári Bence, aki szerint józan ésszel fel nem fogható, „miért pont egyházi szimbólumokkal köti össze vulgáris gondolatait„, és miért mondja azt ráadásul, hogy egy ilyen cselekedet „végülis belefér”.

Tényleg ennyi tiszteletet sem érdemelnek a keresztények? – teszi fel a kérdést posztjában az államtitkár. Úgy fogalmaz: Karácsony „könnyed természetességgel gyaláz meg egyházi jelképeket„. Rétvári Bence megjegyzi, hogy

Karácsony Gergely nem kért bocsánatot sértő mondata után, ahogy a baloldal ismert közszereplői is némák maradtak,

„nem tiltakoznak, nem petícióznak, nem szólítják fel bocsánatkérésre”. Karácsony Gergely kövesse meg mindazokat, akiket megsértett! – szólított fel posztjában az államtitkár.

Korábban írtuk

A teljes cikk elolvasható az Origo oldalán, IDE kattintva!