Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Hirdetés

Dunai Mónika (Fidesz) úgy fogalmazott: Karácsony Gergely főpolgármester mára Budapest „főkáoszmesterévé” vált.

Felszólalásában a Lánchíd kivitelezésénél felmerülő korrupciógyanús ügyekről szólva azt mondta: a kivitelezést végző A-Híd Zrt. 1,4 milliárd forintot utalhatott Vig Mór, a praxisától eltiltott jogász cégéhez, amelyből 900 millió forintot továbbutaltak a jogász saját számláira, majd kisvártatva készpénzben felvették.

Azt kérdezte: a Lánchidat is csak a korrupciós pénz megszerzése miatt újította fel a baloldali városvezetés?

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára válaszában azt mondta: bár a főpolgármester Karácsony Gergely, „a kassza kulcsát Gyurcsány Ferenc tartja a kezében”, és a főváros kifizetőhellyé vált.

Korábban írtuk

Eltüntettek 214 milliárd forintot, ami a korábbi városvezetés megtakarításából maradt – folytatta. A főváros számlája most négymilliárdos mínuszban van, 154 milliárd forintos adósságállománnyal. A két évvel ezelőtti 110 milliárd forint helyett most nem rendelkezik állampapírokkal, szállítói tartozásuk 22,2 milliárd forint, a BKV-t pedig 50 milliárd forinttal adósították el – sorolta.

A Lánchídról elmondta: eredetileg 35 milliárd forint állt rendelkezésre, amelyből az alagutat és a Széchenyi teret is felújították volna, ehelyett ezek elmaradtak, és a beruházás ötmilliárd forinttal drágább lett.