– Én egy olyan országban szeretnék élni, ahol az embert hagyják dolgozni. Ahol a tanár taníthat, az újságíró kérdezhet – ezt Karácsony Gergely nyilatkozta akkor, amikor elindult a baloldal miniszterelnök-jelölti pozíciójáért.

Hirdetés

Ehhez képest a főpolgármester nyilvánvalóan nem felelt meg a saját maga által felállított mércének sem: úgy tűnik, hogy csak a baráti médiát áll szándékában tájékoztatni a Budapesttel kapcsolatos háttér-beszélgetéseken.

Ugyanakkor a pár hete kinevezett új kommunikációs igazgató is maradéktalanul kiszolgálja a főpolgármester elvárásait: a Fővárosi Közgyűlés legutóbbi, szerdai ülésén ugyanis eddig szokatlan módon az újságírókat elzárták egy kordonnal, így a folyosón lévő politikusoktól nem lehetett szabadon kérdezni. Erre korábban nem volt példa, ezt a rendszert vélhetően Simon András, az új kommunikációs igazgató vezette be.

A kollégáim aggódtak, hogy nem tudom megközelíteni az üléstermet – így indokolta Karácsony Gergely, hogy a sajtó munkatársainak mozgását korlátozták a Városházán. Az új kommunikációs igazgató intézkedését az ülésre érkezve több baloldali politikus is meglepődve fogadta, köztük Gajda Péter, Kispest szocialista polgármestere, aki például hülyeségnek nevezte, hogy a sajtó képviselőit korlátozzák a munkavégzésben, de Soproni Tamás, a VI. kerület momentumos polgármestere sem értette, miért volt szükség erre az intézkedésre. Simon András egyébként újságírói kérdésre azzal indokolta az új eljárást, hogy többek között az Európai Parlamentben is hasonló módon lehet kérdezni a politikusoktól.

Korábban írtuk

Úgy tűnik, Budapest első embere és a városvezetés nemcsak az energiatakarékossági tervekben, hanem a kommunikációban is hűen követi a brüsszeli elvárásokat, és ugyanazokat a korlátozó intézkedéseket vezetik be, amelyeket az Európai Unióban is alkalmaznak.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.