Fotó: youtube.com (képernyőfotó)
Hirdetés

Amint megérkezett a novembertől négy hónapra megítélt, egyösszegű bértámogatás a budapesti vendéglátósokhoz, a fővárosi önkormányzat több munkaadó cég számlájáról százezres, milliós nagyságrendű összegeket emelt le – írta tegnap a Magyar Nemzet. A budapesti Fidesz erre azt írta, hogy a főváros vezetése „csúnyán belerúgott” az egyébként is „földön fekvő” vendéglátósokba.

„A főváros vezetői az adóügyi hivatal munkájába, egyedi ügyekbe nem szólhatnak bele. Az a hazai adórendszer teljes félreértése, ha egy érdekvédő testület a főpolgármesternek ír az iparűzési adó kívánatos kivetéséről” – fogalmazott a Telexnek Kiss Ambrus, Karácsony Gergely általános helyettese, lényegében elhatárolódva a vitatott eljárástól.

Kiss Ambrus szerint a vállalkozások kérhettek például adóelőleg-mérséklést is. Ez amiatt érdekes, mivel a Magyar Nemzetnek nyilatkozó vállalkozás is az adóelőleg mérséklését kérte volna az ősszel, amire választ nem kapott az önkormányzat adóügyi osztályától, a számláján idén februárban inkasszózott összeg alapján pedig nem csökkent a fizetendő adóelőlege.

Más vállalkozások is jelentkeztek a lapnál, amelyek levelet kaptak a városvezetéstől. Közülük például egy, a járványhatások miatt
ugyancsak bevétel nélkül maradt rendezvényszervező kkv-tól lényegében pénzt kérnek a főpolgármester által aláírt levélben.

Korábban írtuk

A teljes cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható.