Simicskó István (KDNP) arról beszélt, hogy az állami feladatok elvégzése, különösen a stabilizáció biztosítása válság idején fontos. Ez ugyanis rendet teremt és a külső biztonságot is garantálja. Ekkor növekedést ösztönző szabályokra van szükség – hangsúlyozta.

Hirdetés

Az elmúlt időszakban a kormány jól vizsgázott – szögezte le -, a magyar gazdaság válságálló. Az első negyedéves gazdasági növekedés 8,2 százalékos volt, lényegesen magasabb, mint az uniós átlag – mondta.

Fontosnak nevezte a jelenlegi gazdaságpolitika további érvényesülését. Mindez ugyanis emberközpontú gazdaságpolitika, amit meg kell védeni – jelentette ki.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára úgy válaszolt: az elmúlt tíz év a magyar gazdaság legsikeresebb évtizede volt. Az unió szégyenpadjáról mintaország lettünk – értékelt. Teljesült az egymillió új munkahely ígérete és jelenleg 4 százalék alatt van a munkanélküliségi ráta.

Korábban írtuk

Csökkent az államadósság is, ami messze az uniós átlag alatt van. Növekedett az állami vagyon és a családok megtakarítása is. Uniós összehasonlításban is itt a legmagasabb a beruházási ráta, ami a legfontosabb alapja a gazdasági növekedésnek.