A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint az MSZP nem hisz a demokráciában. 

Fotó: MTI, archív, illusztráció



A kisebbik kormánypárt ezt kedden közölte az MTI-vel, kiemelve: ezt azzal is világossá teszi az ellenzéki párt, hogy Móricz Eszter önkormányzati képviselő ellen etikai eljárást kezdeményezett, mert ő lelkiismerete és józan belátása szerint nemet akart mondani a bevándorlók tömegeinek betelepítésére.
    
A KDNP szerint a népszavazáson nemcsak „saját életünkről, gyermekeink és unokáink jövőjéről, hanem arról is véleményt mondunk, hogyan képzeljük el Európát”. Jó lenne, ha minden párt élne a demokrácia adta lehetőséggel, és a népszavazáson való felelős részvételre buzdítaná szimpatizánsait.
    
Mint írták, az október 2-i népszavazáson való részvétel és az ott leadott szavazat egyfelől állampolgári jog, másfelől a saját értékeik és a vélemény szabad kifejezése.
    
Az MSZP XV. kerületi önkormányzati képviselője szombat este az M1 aktuális csatornán beszélt arról, hogy ellenzi a migránsok betelepítését és „hívő keresztény nőként” mást gondol a kvótanépszavazásról, mint az, aki „nem veszi alapul”, hogy a migránsok által képviselt dolgok ellentétesek a keresztényi magatartással.    
    
Hozzátette, nem tisztségviselő a pártban, a maga véleményét mondja el, nem a szocialista pártot vagy elnökét, Molnár Gyulát jött képviselni. A szocialista párt demokratikus párt, ha valamely tagjának a pártétól eltérő véleménye van, ami hitbéli meggyőződése, „ezzel semmi probléma nem lehet” – fogalmazott.

(Forrás és fotóillusztráció: MTI)