Fotó: Vogt Gergely/Demokrata
Hirdetés

Simicskó István rámutatott, a kereszténység tanai merőben új világlátást hoztak az emberiség történelmébe, a személy megismételhetetlen egyediségét, az egyenlőséget és a szolidaritást.

„Ebben a hitben és tapasztalatban gyökerező meggyőződésre épült fel az a civilizáció, amely mára életünk elválaszthatatlan része. Ez az alapja a kultúránknak, és ezt ássák alá, akik egy kereszténység nélküli Európa létezésében bíznak” – fogalmazott, hozzátéve, a különböző életellenes ideológiák, a kontroll nélküli migráció azt a biztos hátteret kezdi ki, amely nehéz időkben támaszt jelenthet.

Kitért arra: az ünnepet beárnyékolja, hogy már második éve háború dúl a szomszédos országban, egyre pusztítóbb fegyverekkel, temérdek szenvedéssel, és Európa nagyobbik része nem a békére törekszik, hanem nagyhatalmak játékszere lett.

„Mi kereszténydemokraták hitünkből fakadóan a béke mellett állunk, mert csak békében lehet gyarapodni, emberileg kiteljesedni. Minden erőnkkel azért küzdünk, hogy vége legyen az értelmetlen öldöklésnek és nyugodt, boldog életet élhessenek a népek” – írta a közleményben a frakcióvezető.

Korábban írtuk

A húsvét ismét lehetőség annak felismerésére, hogy mi a legfontosabb az életben, és reményt ad, hogy a halál nem végleges állapot, hanem „a feltámadással örök életünk van” – fogalmazott Simicskó István.