Hollik István (KDNP) cáfolva az ellenzéki állításokat azt mondta, hogy az elmúlt öt évben igenis rendkívüli helyzetben volt Magyarország a bevándorlási hullám, a járvány és jelenleg az ukrajnai háború miatt. Ezért szerinte rendkívüli intézkedésekre van szükség.

Hirdetés

Csúsztatásnak nevezte, hogy ellenőrizetlen lenne a hatalom, hiszen a parlament ellenőriz – hangsúlyozta. Hozzátette: van időbeli hatálya az intézkedéseknek, azok november 1-ig maradhatnak fenn, a kormány tagjai pedig, ahogy eddig is, ezután is beszámolnak majd az intézkedésekről.

Szerinte kormányon a jelenlegi ellenzék szorított meg, a mostani kabinet azonban csak olyan intézkedéseket hozott, amelyek megvédik a családokat. Nincs olyan kormányzati intézkedés, ami megszorításokat tartalmaz – szögezte le.

Harminchét kormányrendeletet hosszabbít meg a javaslat, a többi között az élelmiszerárstopot vagy a gabona külföldre vitelének korlátozását. A konkrét szabályok is mutatják, hogy a meghosszabbított kormányrendeletek normális választ adnak a kialakult helyzetre, csak pártpolitikai megfontolások lehetnek a mögött, ha valaki túlhatalomról beszél – jelentette ki.

Korábban írtuk