Két ok miatt gyengül a Jobbik: az egyik a távozók, a másik a maradók – mondta Orbán Balázs Jakab Péternek.

Gepostet von Fidesz am Montag, 8. Juni 2020
Hirdetés

Jakab Péter (Jobbik) hazugsággal vádolta a kormányoldalt, mondván, egy éve, amikor bérfelzárkóztatást javasolt, azt a választ kapta, hogy csökken a főváros és a vidék közti bérszakadék, de míg tavaly egy szabolcsi átlagkereset 133 ezer forinttal maradt el egy fővárositól, mostanra 140 ezerre nőtt a különbség.

Borsodban ez egy komplett fizetés – jegyezte meg az ellenzéki frakcióvezető, hozzátéve, a magyar vidék a bérekben végzetesen kezd leszakadni a fővárostól, pedig előbbiben sem olcsóbb a megélhetés, mint Budapesten.

Azt hangoztatta: az állami cégeknél be kell vezetni az „egyenlő munkáért egyenlő bért” elvét, a multikkal kötött stratégiai szerződésben rögzíteni kell a béremelések ütemét, az átlag alatt keresőket mentesíteni kellene a személyi jövedelemadó fizetése alól és „Mészáros-adóval” kell sújtani azokat, „akik az elmúlt években kormányzati hátszéllel lettek gazdagok”

Korábban írtuk

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára azzal kezdte válaszát: „két ok miatt gyengül a Jobbik: az egyik a távozók, a másik a maradók”. Előbbiek a szakmaiságot és a nemzetben gondolkodást hiányolják, valamint a balliberális oldallal együtt „repülést” kifogásolják – mondta.

Megemlítette: a Jobbik olyan erőkkel működik együtt, amelyek kormányon munkahelyteremtés helyett a segélyezést választották. A járványhelyzetre hivatkozva „a baloldali önkormányzatok, és ebbe beleérthető a Jobbik is, megszorításokban gondolkodnak” – rótta fel.

Orbán Balázs azt hangsúlyozta: a kormányzat gazdaságvédelmi intézkedései már 1,2 millió dolgozónak segítettek.

Parlamenti felszólalás 2020. június 08.

Válasz Jakab Péter frakcióvezető napirend előtti felszólalására

Gepostet von Orbán Balázs am Montag, 8. Juni 2020