Hirdetés

Kósa Lajos (Fidesz) arról beszélt: az ukrajnai háború elfedi a migráció problémáját, pedig továbbra is ez az egyik legkomolyabb veszély, ami Európát és Magyarországot is fenyegeti. Kijelentette: a kormány és az Országgyűlés kormánypárti többsége a migrációt károsnak és veszélyesnek tartja, amely alapvetően veszélyezteti az Európai Unió érdekeit. A migrációt meg kell állítani, nem pedig kinyitni a kapukat – jelentette ki.

Szerinte ugyanakkor Brüsszel továbbra is nem működő megoldásokat erőltet, az EU migrációs és menekültügyi paktuma rossz irányból fogja meg a kérdést.

Az egyetlen lehetőség: oda vinni a segítséget, ahol a probléma van, nem pedig a problémát behozni Európába – hangsúlyozta.

Rétvári Bence, a belügyi tárca államtitkára kiemelte: Magyarország segít azoknak, akik valóban háború elől menekülnek, hiszen már több mint egymillió ukrán menekültnek adott valamilyen formában támogatást, és több tízezer ember ellátásáról most is gondoskodik.

Korábban írtuk

Más a helyzet azokkal kapcsolatban, akik jóléti juttatások miatt érkeznek Európába, nem pedig nem közvetlenül háborús veszély elől menekülnek – hívta fel a figyelmet.

Közölte: idén több mint 40 ezer alkalommal próbáltak migránsok Magyarország déli határán átjönni, és az is jellemző, hogy egyre agresszívebben lépnek fel. Az alvilágnak óriási üzlet az illegális migráció –  jegyezte meg.