Oktatás a koronavírus után

Kunhalmi Ágnes: Oktatás a koronavírus után.

Gepostet von MSZP am Dienstag, 23. Juni 2020
Hirdetés

A szocialista képviselő az MSZP Facebook-oldalán követhető online sajtótájékoztatón azt mondta, váratlanul és felkészületlenül érte az iskolákat március 13-án a digitális munkarend bejelentése, mert az elmúlt években az oktatási kormányzat nagyon sokat mulasztott a digitális oktatás területén.

Hozzátette: az MSZP becslése szerint a pedagógusoknak mindössze 30 százaléka tudott jól megfelelni a digitális oktatás követelményeinek, 30 százalékuk nehezen vette az akadályokat, 30 százalékuk pedig nem nagyon tudott mit kezdeni a helyzettel.

Az ellenzéki politikus úgy látta, a jövő nem kizárólagosan a digitális oktatásé, az kiegészítője kell, hogy legyen a hagyományos, személyes kapcsolaton alapuló oktatásnak, ehhez pedig meg kell teremteni a feltételeket.

Korábban írtuk

Felidézte, hogy az elmúlt években Czunyiné Bertalan Judit és Deutsch Tamás is felelőse volt a digitális oktatásnak, a digitális tartalomfejlesztésnek a kormányban.

A koronavírus-járvány miatti digitális munkarend megmutatta, hogy a digitális oktatási stratégia megbukott – tette hozzá.

Jelezte, írásbeli kérdéssel fordul az oktatásért is felelős Kásler Miklóshoz, az emberi erőforrások miniszteréhez a többi között azt tudakolva tőle: milyen az iskolák hozzáférése a szélessávú internethez.

 Hogyan csökkentették az eszközhiányt? Hol vannak a digitális tankönyvek? Hol van az egységes digitális módszertan? – sorolta kérdéseit.