Két világkép, két ajánlat csap össze április 3-án,de csak Orbán Viktor tudja garantálni Magyarország semlegességét, békéjét és energiabiztonságát.

Hirdetés

A Márki-Zay vezette baloldal ugyanis egyértelművé tette, hogy akár véráldozat árán is belerángatná hazánkat a háborúba. Mindenkinek a személyes biztonsága a tét, erről kell dönteni a választáson – mondta a Rádió 7 Közös Nevező című műsorában a makói-hódmezővásárhelyi térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje.

A békéről is döntünk április 3-án

Lázár János a csütörtöki interjújában hangsúlyozta:április 3-án arról döntünk, hogy megőrizzük-e Magyarország békéjét, vagy a háborúba sodródást kockáztatjuk.

A politikus felhívta a figyelmet, a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter szerdán kinyilatkoztatta: „Ukrajna most a mi háborúnkat vívja”, és „a fiataloknak a vér fontosabb, mint az olaj”. Lázár szerint ezek sokatmondó és rendkívül veszélyes kijelentések, amelyek bemutatják az ellenzék valódi szándékát.

Korábban írtuk

„Ez nem a mi háborúnk!”

„Magyarország érdeke a béke, a semlegesség, az, hogy hazánk maradjon ki az orosz–ukrán konfliktusból. Mi fideszesek azt valljuk, hogy a magyaroknak nincs közünk ehhez a háborúhoz, míg a baloldali ellenzék Márki úrral az élen azt állítja, ez a mi háborúnk is. Ezzel azt kockáztatják, hogy hazánk belesodródik a harcokba” – fogalmazott.

Lázár János kifejtette:nem államférfi az a politikus, és nem alkalmas az ország vezetésére, aki azt hirdeti, hogy Ukrajna a mi háborúnkat vívja.

A felelős magyar politikusoknak ugyanis az ország érdekét kell képviselni, ami egyértelműen a semlegesség. Aki április 3-án a Fidesz-KDNP-re voksol, az biztos lehet benne, hogy Magyarország Orbán Viktor vezetésével nem fog pénzt, fegyvert, katonát küldeni a háborúba. Ezzel ugyanis az oroszok bosszúját kockáztatnánk, és nemcsak a kárpátaljai nemzettársainkat, de az anyaországi magyarokat is életveszélynek tennénk ki.

A Márki-Zay vezette baloldal és az ukránok között viszont igenis tárgyalások folynak arról, hogy ha a jelenlegi ellenzék kerülne kormányra, akkor Magyarország belépne azon országok sorába, akik ki akarják venni a részüket a fegyveres konfliktusból – mondta a képviselő.

„Az olaj folyjon, ne a vér!”

A fideszes politikus hangsúlyozta: egészen riasztó, hogy egy magyar politikus, jelesül Márki-Zay arról beszél, hogy a magyar fiatalok készek lennének a vérüket áldozni az ukránokért. Ő inkább azt érzi a lakossági fórumain, hogy az emberek, elsősorban is a nők, az anyák, a nagymamák kétségbe vannak esve, nehogy fiaikat elvigyék katonának a háborúba. 

„Ki merem jelenteni, nekünk az a fontos, hogy olaj folyjon, és ne vér! Ukrajna háborúja nem a mi háborúnk!Márki-Zay zavaros nyilatkozataira, a külföldi érdekeknek való megfelelési kényszerére rámehet Magyarország, egy ilyen ember kezébe nem szabad hatalmat adni”

– húzta alá.

Lázár János hozzátette: hősies küzdelmet folytatnak az ukránok, és minden áldozat miatt fáj a szívünk, de nekünk a magyar érdeket kell néznünk, ezért a humanitárius segítségnyújtásból tudjuk kivenni a részünket. Azt pedig derekasan tesszük is, hiszen Magyarország már mintegy 600 ezer ukrajnai menekültet fogadott be, lát el, s Ukrajnába is folyamatosan viszi a segélyszállítmányokat.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.