Hirdetés

A kormánypárti politikus a Facebook-bejegyzésben közzétett videóban úgy fogalmazott: amikor az ember azt hinné, hogy már nem érheti meglepetés az Európai Parlamentben, akkor hamar rájön, hogy tévedett.

Hidvéghi Balázs közölte: az unió helyzetéről szóló vitában a Zöldek frakcióvezetője, Philippe Lamberts odáig ment, hogy Lenintől idézett. Lenintől, attól az embertől, akinek az eszméi milliók halálát, és felfoghatatlan mennyiségű szenvedést okoztak világszerte – tette hozzá.

A videó bemutatja, ahogy Philippe Lamberts felszólalásában az EP plénuma előtt előbb jelezte, hogy Vlagyimir Iljics Lenint fogja idézni, majd azt mondta: „ahol akarat van, ott megoldás is van”.

Hidvéghi Balázs mindezt elképesztő érzéketlenségnek nevezte az áldozatok és a kommunizmust megélt közép-európai népek felé. Itt tart ma az európai baloldal 2023 őszén – jegyezte meg.

A fideszes EP-képviselő hangsúlyozta: amikor jövőre majd szavazunk az EP-választásokon, akkor arról is döntünk, hogy akarunk-e ilyen embereket és a magyarországi baloldali elvtársaikat az Európai Parlamentbe küldeni, vagy nem.

Korábban írtuk