Hirdetés

🔴⏯ Kövessék élőben vitámat Donáth Annával, a Momentum EP képviselőjével.

Gepostet von Varga Judit am Dienstag, 29. September 2020

A Csepel Művek területén tartották meg kedden este az eredetileg a Tranzit elnevezésű rendezvényre tervezett vitát, ahol Varga Judit igazságügyi miniszter szabályszerűen lesöpörte vitapartnerét, Donáth Anna momentumos uniós képviselőt.

„A vita legtanulságosabb pontja talán az volt, amikor Donáth Anna kénytelen volt elismerni: ha egyenként végignézzük a jogállamisági kritériumokat, abban Magyarország jól áll” – fogalmaz az Origo.

Varga Judit hozzátette: pontosan ez az a bolsevik tempó, ami a Sargentini-jelentésben is érvényesült: nem a konkrétumokat nézik hanem általános mantrákat hangoztatva támadják Magyarországot.

A portál azt írja: a vita ugyanazon minta alapján zajlott, mint általában – Varga Judit folyamatosan konkrétumokkal érvelt, miközben Donáth Anna megpróbált ez elől kitérni, és általános baloldali politikai szólamokat ismételgetett.

Korábban írtuk

Donáth Anna azzal büszkélkedett, hogy nagyon jó munkakapcsolatban van Vera Jourovával, mire Varga Judit azt válaszolta: „Nem csodálom, hogy jó munkakapcsolat van önök közt, hiszen (Vera Jourová – a szerk.) minden találkozásunkkor nagyon jól tájékozott álhírekből.”

Varga Judit kifogásolta, hogy a Donáth Anna által dicsért Jourová minden uniós jogállamisági jelentés előtt manipulatív módon szivárogtat. 

A beszélgetésben az igazságügyi miniszter megkérdezte, hogyan tud szövetségre lépni a Momentum Gyurcsány Ferenccel és a DK-val, vagyis egy olyan politikussal, akinek miniszterelnöksége alatt, 2006-ban rendszerszintű jogállamisági problémák voltak. 

– 2006-ban valóban politikai nyomás alatt voltak a bíróságok, Brüsszel füle botját sem mozdította – mondta Varga Judit.

Az igazságügyi miniszter felidézte, hogy 2006-ban az első fokú bíróságok 141 esetből 139-ben elrendelték az előzetes letartóztatást olyan ügyekben, ahol utána rendre kiderült, hogy semmilyen törvénytelenséget nem követtek el a tüntetők.

– Akkor még egy egyszerű meghallgatásig sem jutottunk el Brüsszelben, csak egy könyvbemutatóig – mondta Varga Judit. 

Donáth Anna azzal próbált kibújni a válasz alól, hogy a Momentum 2006-ban még nem létezett és akkor nem a mostani bizottság és parlament volt Brüsszelben. 

A teljes cikk itt olvasható.