„Az új európai uniós költségvetés szövegéből egyértelműen látszik, hogy az Európai Unió megelégelte Orbán Viktor szabadságellenes és korrupt politikáját” – álmodik nappal is a liberálisok gittegylete.

Hirdetés

„Orbán céljaival szemben, a következő ciklusban a támogatások odaítélését a jogállami normák betartásához és a források jogszerű elköltéséhez kötötte az Európai Tanács. Ez az, ami ellen a magyar miniszterelnök korábban élesen tiltakozott. Sőt, Orbán még egy határozatot is elfogadtatott a fideszes többségű parlamenttel, hogy megvétózhassa a költségvetést, ha abban a jogállami normák betartását is elvárják, és ha a civil szervezetek is részesülhetnek a támogatásokból. Orbán mégsem ellenkezett, korábbi ígéretét megszegte, és maga is igennel voksolt a közös európai költségvetésre” – okoskodnak, többek között a Politico véleményével szembe menve.

„Így a jövőben megvonhatják Magyarországtól az európai forrásokat, ha a Fidesz-kormány nem tartja be a demokratikus játékszabályokat, és az eddigi gyakorlathoz hasonlóan, tisztességtelen módon osztják el itthon az uniós támogatásokat. Dupla veszély ez a Fideszre és a gazdasági holdudvarára nézve, amely az elmúlt években első számú haszonélvezője volt az uniós támogatásoknak” – lelkendeznek Bősz Anették, hozzátéve, szerintük az új költségvetésben szereplő feltételek gyakorlatba ültetése azonban körülményesnek ígérkezik.

„Nem várhatjuk el Európától, hogy helyettünk tegyen rendet idehaza. 2022-ben saját magunk dönthetünk az ország jövőjéről, és gondoskodhatunk róla, hogy Orbán szabadságellenes és korrupt politikáját egyszer és mindenkorra felszámoljuk” – erősködik a nullaszázalékos gittegylet.

Korábban írtuk